Menu Sluiten

Stationwagen doet Nürburgring in 7:45.19

Mercedes-AMG E 63 estate NurburgringDe nieuwe Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate heeft de snelste rondetijd ooit door een stationwagen laten vastleggen op het Nordschleife-circuit van de Nürburgring. De rit werd uitgevoerd door het Duitse automagazine Sport Auto. Met een tijd van 7:45.19 minuten bereikte de stationwagen snelheden die slechts enkele jaren geleden het exclusieve domein waren van volbloed sportwagens.

Een ronde op de legendarische Nordschleife, die geldt als ’s werelds meest veeleisende baan, is de moeilijkste test voor een sportwagen. Ondanks zijn aanzienlijke transportcapaciteit (bagageruimte 640 tot 1820 liter) beschikt de Mercedes-AMG E 63 S Estate over innovatieve aandrijfsysteemtechnologie en maximaal vermogen. De 4.0-liter twinturbo V8 motor levert 612 pk. Daarnaast beschikt de auto over volledig variabele AMG Performance 4MATIC + vierwielaandrijving. Een acceleratietijd van 0 tot 100 km/u van 3,5 seconde zet ook een nieuw record in deze klasse. Wanneer u geen records op het circuit najaagt, werkt de motor dankzij cilinderdeactivering zeer efficiënt.

Voor de kenners was de recordtijd natuurlijk geen verrassing. Rijden op de ‘groene hel’ van de Nürburgring maakt deel uit van het ontwikkelingsprogramma van elk Mercedes-AMG model.