Menu Sluiten

Eerste Mercedes-AMG dealer opent in Sydney

amg dealer sydneyMercedes-AMG heeft haar modellenreeks de afgelopen jaren flink uitgebreid, waardoor er ruimte ontstond aan de onderkant van de markt met een reeks V6-aangedreven ’43’-modellen. Nu besluit het merk de eerste volledige full-service dealer aan te stellen in Sydney, Australië.

AMG Sydney is gevestigd op Kingsford Smith Airport. Uiteraard is er een fraaie showroom en worden er Mercedes-AMG modellen verkocht. Ook wil men evenementen voor de media en belangrijke klanten organiseren. Misschien is de nabijheid van een vliegveld handig om eens lekker gas te kunnen geven?

De dealer schijnt ongeveer 15 medewerkers te hebben, inclusief een speciale AMG-merkmanager. Showroompersoneel is opgeleid in Affalterbach.

Wij dachten dat er al een stand-alone AMG showroom was in Tokio. Maar zoals de aussies fijntjes opmerken: die is verbonden aan een Mercedes-Benz dealer en onderhoudt zelf geen AMG’s. De dealer in Sydney doet dat wel. Tobias Moers hint al op meerdere zulke dealerschappen: “AMG Sydney definieert de volgende fase van ons verkoopinitiatief. Deze faciliteit dient als voorbeeld voor toekomstige op zichzelf staande projecten in andere grote steden, die al op de tekentafel liggen.”