Menu Sluiten

RENNtech GT-S levert 716 pk

RENNtech Mercedes GT-SRENNtech toonde onlangs hun nieuwste upgrades voor de Mercedes-AMG GT-S. De RENNtech Fase I turbocompressor upgrade biedt meer efficiënte turbo’s met grotere bladen. Samen met andere prestatieverbeteringen levert dat een vermogen op van 716 pk aan de achterwielen. Natuurlijk neemt ook het koppel flink toe. Een andere verbetering vormen de coil-over veren.

Beide producten zijn uitgebreid getest door de RENNtech hoofdkantoren in de Verenigde Staten en Duitsland. In dat laatste land is natuurlijk gebruik gemaakt van ’s werelds meest veeleisende circuit, de Nürburgring-Nordschleife.

De verbeterde turbochargers voor AMG’s 4.0 liter V8 biturbomotor zijn voorzien van lichtgewicht billet compressorwielen en grotere bladen. De behuizingen zijn CNC gefreesd en geflowed om te compenseren voor de toegenomen grootte. In combinatie met het R1 Performance Package, dat RVS downpipes met andere katalysatoren en high-flow luchtfilters omvat, stijgt het vermogen van de auto met 180 pk. Dit brengt de AMG GT-S tot een krukasvermogen van 716 pk en een koppel van 890 Nm.

Om er zeker van te zijn dat alle kracht ook wordt doorgegeven aan de weg ontwikkelde RENNtech een nieuw veerpakket. De veren zijn geschikt voor alle vier hoeken en zijn volledig in hoogte verstelbaar. De carrosserie wordt met maximaal 3,8 cm verlaagd. De combinatie van de RENNtech coil-over veren met de originele dempers geeft de AMG GT-S een nieuw prestatiepotentieel zonder verlies van het dagelijkse comfort.
De RENNtech Fase I Turbo Charger is in de Vernigde Staten verkrijgbaar voor $ 11.880. De RENNtech coil-over Suspension kit kost daar $ 1.980.

RENNtech Mercedes GT-S