Menu Sluiten

Brabus power voor de C 450 AMG

Brabus C 43 AMGOf de nieuwe nu een ‘echte’ AMG is, daar zijn niet al onze leden het over eens. BRABUS maakt het niet uit. Het is een Mercedes en daar is altijd meer vermogen uit te halen. In dit geval 43 pk meer, ofwel 405 pk, 570 Nm koppel en een top van 280 km/u. Dit alles met behoud van garantie en geschikt voor de huidige Mercedes-Benz C 450 AMG 4MATIC.

Vermogen

Brabus C 43 AMGDe BRABUS PowerXtra B30-410 performance upgrade maakt de C 450 4MATIC sedan of estate nog sportiever. Dat is de tuningspecialist gelukt door een nieuwe plug en play tuningmodule te combineren met de bestaande elektronica van de drieliter V6 benzinemotor met dubbele turbo’s. De unit voorziet de motor van een nieuwe mapping voor injectie en ontsteking, waarbij ook de turbodruk licht wordt verhoogd. Na de installatie krijgt de bezitter 43 pk meer en een extra 50 Nm koppel.

Dat leidt tot 405 pk bij 6.100 tpm en een koppel van 570 Nm bij een lage 3.700 toeren. De sedan is getest op een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden. Doordat ook de snelheidsbeperking wordt weggenomen neemt de topsnelheid toe van 250 naar 280 km/u.

Volgens BRABUS is het verschil duidelijk merkbaar. Bij normaal weggebruik voelt de auto sneller en sportiever aan. En wie rustig rijdt zou ook nog zuiniger kunnen zijn. Onze Duitse vrienden geven op dit alles een garantie van drie jaar of 100.000 kilometer. Technologiepartner MOTUL is verantwoordelijk voor de smeermiddelen.

Sportuitlaat

Brabus C 43 AMGVoor wie het vermogen ook wil horen is er een sportuitlaat met actieve vlinderkleppen. Deze uitlaat heeft vier eindstukken en kan vanuit de cockpit worden geactiveerd. In de ‘Coming Home’ standaardinstelling is de auto nog iets stiller dan standaard. En als de kleppen worden opengezet klinkt de zescilinder opmerkelijk sportief en krachtig.

Natuurlijk kan ook het uiterlijk worden aangepast met een nieuwe spoiler onder de productiebumper en een diffuser aan de achterzijde. Ook kan een spoiler worden bevestigd die eventueel in carbon te krijgen is.

BRABUS Monoblock S wielen hebben een diameter van 19 inch en krijgen 225/40 ZR 19 banden voor en 255/35 ZR 19 achter.

Het interieur kan verder worden angepast met onder meer aluminium pedalen, andere vloermatten, leder in een hogere kwaliteit, Alcantara of carbon trim sets.