Menu Sluiten

Persbericht Mercedes-AMG C 63

Mercedes-AMG C63 sedan witPure fascinatie en indrukwekkende dynamiek – de nieuwe Mercedes-AMG C 63 is de nieuwe maatstaf. De hightech aandrijflijn, de specifieke AMG-rijdynamiek en een hoogstaand niveau van individualiteit wat betreft uitrusting garandeert een unieke rijervaring. Het topmodel van de C-Klasse wordt aangedreven door een 4.0-liter V8 biturbomtor die nauw verwant is met de motor die de Mercedes-AMG GT aandrijft. Het aandrijfspectrum loopt uiteen van 350 kW (476 pk) in de C 63 tot 375 kW (510 pk) in de C 63 S. Met een brandstofverbruik van slechts 8,2 liter per 100 kilometer (NEDC gecombineerd), is de C 63 de meest zuinige achtcilinder in dit high-performance segment. De uitgebreide standaarduitrusting omvat een AMG RIDE CONTROL sportonderstel met elektronisch gecontroleerde schokdemping, een mechanisch sperdifferentieel achter en AMG DYNAMIC SELECT rijprogramma’s. De exclusieve “Edition 1’ is direct vanaf de marktintroductie beschikbaar.

Dynamiek en comfort op lange afstanden – als Sportlimousine en high-performance Estate dwingt de nieuwe Mercedes-AMG C 63 respect af met zijn prestaties en uitzonderlijk lage brandstofverbruik, uitstekende lengte- en laterale dynamiek en zijn inzetbaarheid voor dagelijks gebruik.

Het V8 topmodel in de C-Klasse is leverbaar in vier varianten. De Limousine en Estate worden beide aangeboden als Mercedes-AMG C 63 S en C 63. De C 63 S staat garant voor nog meer rijdynamiek. De Mercedes-AMG C 63 viert zijn wereldpremière op 2 oktober 2014, samen met het beursdebuut van de Mercedes-AMG GT op de Autosalon van Parijs. De marktintroductie van de C 63 S Limousine met 375 kW (510 pk) staat voor februari 2015 gepland. De C 63 met 350 kW (476 pk) en de C 63 S Estate volgen in april 2015.

Uitstekende prestaties en brandstofverbruikscijfers

De C 63 zet de toon ten opzichte van zijn concurrenten. De nieuwe high-performance modellen uit Affalterbach zijn de enige binnen het segment die uitgerust worden met een achtcilinder biturbomotor. Het resultaat is een uiterst sportief vermogen en een bijzonder ‘emotionele’ motorsound – een belangrijk kenmerk van AMG. De C 63 S accelereert van nul tot 100 km/u in 4,0 seconden en de C 63 in 4,1 seconden (Estate: resp. 4,1 en 4,2 seconden). De topsnelheid ligt op 250 km/u (elektronisch begrensd). De vermogen-gewichtverhouding van 3,4 kg/pk (C 63 S) en 3,6 kg/pk (C 63) plaatsen de nieuwe AMG V8 topmodellen ook bovenaan de statistieken.

De C 63 staat niet alleen aan de top waar het gaat om motordata en prestaties, maar vestigt ook nieuwe maatstaven op het gebied van brandstofverbruik. Met 8,2 liter op 100 kilometer (NEDC gecombineerd, 192 gram CO2/km), noteert deze high-performer uit Affalterbach een uitzonderlijke efficiency. Bovendien is de C 63 is het zuinigste achtcilinder high-performance model ter wereld. Hij verbruikt aanzienlijk minder brandstof vergeleken met de vorige C 63 AMG. De nieuwe Mercedes-AMG C 63 verbruikt ongeveer 32 procent minder brandstof dan zijn directe voorganger met de 6.3-liter V8 zonder turbo – terwijl hij betere prestaties levert en een nog emotioneler geluid ten gehore brengt.

Nieuwe V8 biturbo nauw verwant met Mercedes-AMG GT motor

Deze indrukwekkende verbeteringen op het gebied van efficiency vinden hun oorsprong in het nieuwe motorpakket. De M177 4.0-liter V8 biturbomotor, het jongste lid van de BlueDIRECT motorenfamilie, is nauw verwant met de M178, het sportieve hart van de nieuwe Mercedes-AMG GT. De innovatieve achtcilinder onderscheidt zich door zijn uitstekende vermogensafgifte, zijn doelbewuste lichtgewicht design, de hoge efficiency en zijn duurzaamheid. Bovendien is hij toonaangevend in het onderdrukken van geluiden en vibraties.

De nieuw ontwikkelde achtcilinder heeft twee turbo’s die niet aan de buitenkant, maar tussen de cilinderbanken in V-opstelling zijn gemonteerd. Een constructie die door specialisten wordt aangeduid als ‘hot inside V’. Het voordeel is een compacter motorontwerp, een optimale respons en lage uitlaatgasemissies.

Piëzo directe benzine-injectie met gerichte verbranding

De voorbereiding van het mengsel wordt verzorgd door een systeem van piëzo directe benzine-injectie, dat exclusief door Mercedes toegepast wordt. De derde generatie van het proces met verstuivinggeleide verbranding is ontwikkeld om te voldoen aan alle toekomstige emissie-eisen. De efficiënte en schone 4.0-liter V8 biturbo voldoet aan de Euro 6 emissie-eisen, evenals aan de regelgeving voor maximale partikeluitstoot, die pas in 2016 in werking treden. Een bijzonder geavanceerd koelsysteem verzekert prima prestaties, zelfs bij hoge snelheden op een circuit.

Sportuitlaatsysteem als optie

Fascinatie, emotie en onmiddellijke herkenning – het motorgeluid is een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelingstraject. De C 63 en C 63 S hebben een sportuitlaat met een klep in de uitlaat. Afhankelijk van het AMG DYNAMIC SELECT rijprogramma varieert het motorgeluid van ingetogen tijdens lange afstanden en een bijzonder emotionele sound. De uitlaatklep zit vooraan, in het verbindingsstuk tussen de twee uitlaatpijpen. De oneindig variabele bediening ervan wordt gecontroleerd op basis van het gekozen rijprogramma, de door de bestuurder gewenste prestaties en het toerental van de motor.

Een sportuitlaatsysteem met drie in- en uitschakelbare uitlaatkleppen is als optie beschikbaar voor beide motorvarianten. Het geeft de bestuurder nog meer mogelijkheden. In de ‘Comfort’ modus is de motor rustiger en comfortabeler, terwijl hij in ‘Sport +’ en ‘Race’ zijn V8-sound nog nadrukkelijker laat horen – inclusief akoestisch tussengas bij op- en terugschakelen. Los van het gekozen rijprogramma kan het motorgeluid ook individueel met een druk op de knop geregeld worden.

C 63 S standaard met dynamische motorsteunen

Een andere nieuwe eigenschap van de C 63 S is uniek in zijn segment: net als de Mercedes-AMG GT is de C 63 S uitgerust met dynamische motorsteunen. Ze richten zich op het conflict tussen comfort en rijdynamiek door de trillingen vanuit de aandrijflijn te reduceren. De dynamische steunen passen hun stijfheid vloeiend en direct aan de rijomstandigheden en –stijl aan. Zachte motorsteunen verbeteren het comfort door geluid en trillingen los te koppelen. Handling en wendbaarheid profiteren daarentegen van stijvere motorsteunen. Wanneer er op dynamische wijze wordt gereden voelt de bestuurder zich meer verbonden met de auto doordat hij meer feedback ontvangt en het stuurgevoel directer wordt. De bestuurder profiteert onder alle omstandigheden van een preciezer stuurgevoel. Minimale bewegingen van de massa van de aandrijflijn zorgen ook dat er minder stuurcorrecties nodig zijn.

Handmatige motorproductie – ‘one man, one engine’

Krachtige V8-motoren behoren tot de kerncompetenties van AMG, het performance merk van Mercedes-Benz. Mercedes-AMG GmbH is volledig verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie. De 4.0-liter V8 biturbomotor wordt gebouwd in de motorenfabriek in Affalterbach volgens het ‘one man, one engine’ principe.

Variabele dynamiek – AMG SPEEDSHIFT MCT 7-traps sporttransmissie

Een groot deel van het directe en sportieve karakter van de nieuwe Mercedes-AMG C 63 komt van de transmissie. De AMG SPEEDSHIFT MCT 7-traps sporttransmissie biedt een verleidelijke mix van maatwerk in dynamiek en uitzonderlijke variatie. De MCT-transmissie is voor toepassing in de C 63 uitgebreid verder ontwikkeld en is de reactietijden zijn nog sneller geworden.

Of er nu automatisch of via de schakelpaddles aan het stuurwiel geschakeld wordt – handmatig op- of terugschakelen verloopt nu aanzienlijk sneller dan in het vorige model. De transmissie werkt aanzienlijk spontaner, in het bijzonder in de ‘Sport +’ en ‘M’ modus. Deze snellere respons kon worden gerealiseerd door optimalisatie van de hard- en software van de transmissie. Bovendien geven de aluminium schakelpaddles op het sportstuur de acties van de bestuurder nu nog sneller door, waardoor een nog dynamischer gevoel ontstaat.

Een blik op de rijmodi onderstreept de flexibiliteit van de AMG SPEEDSHIFT MCT 7-traps sporttransmissie. Er kan gekozen worden uit ‘Controlled Efficiency’, ‘Sport’ en ‘Sport +’ en ‘Race’. Deze laatste is exclusief voorbehouden aan de C 63 S. De bestuurder maakt zijn keuze uit de verschillende programma’s met behulp van de AMG DYNAMIC SELECT schakelaar. De ‘Temporary M’ functie, die met de paddles geactiveerd wordt, zorgt voor nog meer dynamiek.

AMG RIDE CONTROL sportonderstel met drievoudig instelbare demping

Fascinerende wendbaarheid, hoge bochtsnelheden en een optimaal neutraal rijgedrag – de C 63 is uitgerust met een onafhankelijke wielophanging waarvoor veelvuldig gebruik wordt gemaakt van aluminium, op dynamiek georiënteerde kinematiek, elektronisch gecontroleerde schokdempers en speciale AMG elastokinematiek. Met het AMG RIDE CONTROL sportonderstel kan de bestuurder de karakteristieken van de auto wijzigen middels drie keuzemogelijkheden, van maximale sportprestaties tot aan comfort voor de lange afstanden.

Vóór heeft de C 63 een vierpunts ophanging met radiaal bevestigde remmen, afkomstig uit de autosport. Onafhankelijke fusees en een breder wielspoor laten een grotere laterale acceleratie toe. De multilink ophanging achter met onafhankelijke wielbevestiging zorgt op dezelfde manier voor meer negatief camber. Voor extra tractie en dynamiek heeft de C 63 achter een mechanisch sperdifferentieel, terwijl de C 63 S achter uitgerust is met een elektronisch sperdifferentieel. Beide reduceren wielspin op het binnenste wiel, zonder dat er geremd wordt. Als resultaat kan de bestuurder sneller de bocht uit accelereren. Bovendien behoudt de auto zijn stabiliteit tijdens remmen op hoge snelheid. Het sperdifferentieel verbetert daarnaast de tractie tijdens acceleraties vanuit stilstand. De voordelen van het op de C 63 S standaard elektronische sperdifferentieel in vergelijking met een mechanisch sperdifferentieel zijn een snellere en meer verfijnde controle. Hierdoor komt de fysieke limiet van de dynamiek van deze uitvoering nog verder weg te liggen. Het standaard 3-fase ESP® met functies ‘ESP ON’, ‘SPORT Handling Mode’ en ‘ESP OFF’ werkt op perfecte wijze samen met het sperdifferentieel achter en is optimaal aangepast aan de hoge dynamische niveaus.

De elektromechanische, snelheidsafhankelijke sportbesturing zorgt voor een snelle en precieze handling, waarbij de bestuurder profiteert van de directe ratio en de geoptimaliseerde responskarakteristiek. Het systeem beschikt ook over variabele stuurbekrachtiging, waarbij deze aangepast wordt aan de snelheid van de auto. De bekrachtiging reageert niet alleen op de gereden snelheid, maar houdt ook rekening met de laterale acceleratie en het gekozen rijprogramma via AMG DYNAMIC SELECT.

De C 63 staat standaard op titanium grijze gepolijste lichtmetalen velgen met een 10-spaaks design in de maatvoering 8,5 x 18 (voor) en 9,5 x 18 (achter), in combinatie met 245/40 R 18 banden (voor) en 265/40 R 18 (achter). De wielmaten op de C 63 S zijn 245/35 R 19 (voor) en 265/35 R 19 (achter) met lichtmetalen 5-dubbelspaaks velgen in de maatvoering 8,5 x 19 (voor) en 9,5 x 19 (achter). Een high-performance keramisch-composiet remsysteem is voor het eerst indien gewenst beschikbaar voor de C 63 S. Optionele sportbanden garanderen een opmerkelijk forse toename in grip.

AMG DYNAMIC SELECT rijprogramma’s

De bestuurder kan kiezen uit vier verschillende AMG DYNAMIC SELECT rijprogramma’s om de karakteristiek van de C 63 te beïnvloeden. De C 63 S heeft daarbij nog een ‘Race’ stand. De bedieningsknop daartoe bevindt zich links van de touchpad. Er kan gekozen worden uit verschillende vooraf geconfigureerde rijprogramma’s en een ‘Individual’ rijprogramma, dat uitgebreide persoonlijke configuratie toelaat.

‘Controlled Efficiency’ is het uitgebalanceerde rijprogramma met een comfortabel onderstel dito besturing, maar ook een efficiënte aandrijving – waaronder onmerkbaar schakelen en een ingetogen motorgeluid. De ‘zeilfunctie’ is compleet nieuw en zorgt voor nog meer reductie van het brandstofverbruik. Wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat tussen 60 en 160 km/u, opent de koppeling van de MCT-transmissie en wordt de motor losgekoppeld van de aandrijflijn. Het elektronische systeem laat het toerental van de motor zakken naar stationair en de weerstand, veroorzaakt door de compressie en de wrijvingskrachten in de motor, wordt sterk teruggebracht.

De ‘Sport’ en ‘Sport +’ rijprogramma’s versterken de sportieve intensiteit. ‘Race’ is exclusief voorbehouden aan de C 63 S en is de optimale instelling voor snelle rondetijden op een afgesloten racecircuit.

Vorm volgt prestatie – het design weerspiegelt de technologie

Het design van het krachtige V8 topmodel is beïnvloed door de autosport en weerspiegelt de fascinerende technologie aan boord. Door sensuele lijnen in combinatie met een stijlvol, sportief karakter weet de C 63 direct de aandacht naar zich toe te trekken. Vanuit visueel oogpunt zijn de Limousine en Estate beide duidelijk lid van de Mercedes-AMG familie.

Aan het emotionele en sensuele design van de nieuwe C-Klasse, met zijn gereduceerde, minimalistische vormgeving, is nu een extra positieve spanning toegevoegd die zorgt voor een dynamisch karakter. De grotere spoorbreedte en de krachtige achtcilinder domineren het krachtige front. De Mercedes-AMG C 63 heeft aluminium spatborden vóór, aan beide zijden verbreed met 14 millimeter en voorzien van ‘V8 BITURBO’ signering. De complete voorzijde is ook met 54 mm verlengd. Daarbij is de structuur van de kale carrosserie in sommige delen versterkt om de extreme langs- en dwarskrachten, veroorzaakt door de aandrijflijn, te compenseren.

Mercedes-AMG zet duidelijke accenten bij het sportieve karakter van de C 63, en dat wordt direct duidelijk in het front – waar de lange aluminium motorkap gesierd wordt door de twee onderscheidende powerdomes. Samen met de brede spatborden zorgen die voor een bijzonder gespierd voorkomen. De kenmerkende, laag geplaatste ‘twin blade’ grille met AMG opschrift zorgen voor en optisch lager zwaartepunt van het voertuig.

De A-wing heeft een driedimensionale vorm en dient ook als luchtgeleider voor de drie luchtinlaten. De lucht wordt via flics optimaal naar de koelmodule geleid. Een frontsplitter helpt mee de opwaartse druk te beperken.

Achter is een diffuser met drie vinnen gemonteerd, overgenomen uit de autosport, net als de visuele luchtuitlaten aan beide zijden. Ze zorgen voor een exact gedefinieerde scheiding van de lucht en verbeteren de cw-waarden. De twee verchroomde dubbele uitlaateindstukken van het AMG sportuitlaatsysteem zijn naadloos geïntegreerd in de diffuser. De C 63 Limousine heeft een kleine spoiler op de achterklep, terwijl de Estate van een dakspoiler is voorzien. In beide gevallen zorgt de spoiler voor nog meer grip voor de achteras.

Verbazingwekkend interieurdesign

Elk detail in het interieur van de C 63 draagt bij aan de totale beleving. De zorgvuldige keuze van speciaal geselecteerde, hoogwaardige materialen, de zachtheid ervan en het precieze vakmanschap zorgen voor een kwaliteitsgevoel dat ook in dit premiumsegment zeldzaam is. De nog krachtiger C 63 S onderscheidt zich door een aantal designdetails zowel vanbinnen als vanbuiten van de C 63.

Het dashboard is afgewerkt met zwart lederlook ARTICO met een premium look en stiksels in kristalgrijs, aluminium accenten in de vorm van een vleugel en het – exclusief voor AMG – analoge IWC-designklokje (afhankelijk van de gekozen uitrusting). Naast het bedieningspaneel zit de AMG DYNAMIC SELECT schakelaar, evenals een aantal AMG-specifieke bedieningsknoppen voor het drievoudig instelbare RIDE CONTROL sportonderstel, het 3-fase ESP® en de optionele knop voor het sportuitlaatsysteem met klepcontrole.

Het combi-instrument en het driespaaks sportstuur zorgen voor een dynamische en sportieve ambiance. De snelheidsmeter met speciale carbon-look cijfers loopt door tot 320 km/u. Performance-stoelen zijn ook leverbaar als alternatief voor de standaard sportstoelen in lederlook ARTICO / DINAMICA microvezel. Ze zorgen voor een lage zitpositie en garanderen een betere zijwaartse ondersteuning dankzij krachtige contouren.

Een keur aan extra uitrustingen onderstreept de uitgebreide individualiseringsmogelijkheden van de Mercedes-AMG C 63.

Exclusief en onweerstaanbaar – de C 63 ‘Edition 1’

De Mercedes-AMG C 63 en C 63 S zijn vanaf de marktintroductie ook leverbaar als ‘Edition 1’ met een uitzonderlijke combinatie van exclusieve design- en uitrustingsfeatures. Er is een keuze uit zes aantrekkelijke exterieurkleuren: polarwit, designo diamantwit bright, iridiumzilver metallic, palladiumzilver metallic, obsidiaanzwart metallic en het exclusief voor AMG designo iridium zilver magno. De ‘Edition 1’ is leverbaar als Limousine en Estate en is aan de buitenzijde te herkennen door:

 • Gesmede matzwart/rode 8,5 x 19 en 9,5 x 19 wielen in kruisspaakdesign; banden 245/35 R 19 (voor) en 265/35 R 19 (achter)
 • Nightpakket (A-wing en sierlijsten in hoogglans zwart, o.a. de behuizing van de buitenspiegels, de zijruitsponningen, de grille met dubbele lamellen in zilverchroom, warmtewerend donkergetint glas achter B-stijl)
 • Randen in hoogglans zwart (alleen Limousine)
 • Zwart-verchroomde dubbele uitlaateindstukken
 • Rode accenten in de grille en buitenspiegels
 • Sportstriping in mat grafietgrijs

De onderscheidende kleurencombinaties voor het interieur:

 • Performance stoelen, portierpanelen en armsteun in zwart nappaleer met diamantpatroon en rode contrasterende stiksels
 • Designo veiligheidsgordels in rood
 • Performance stuurwiel in DINAMICA microvezel, afgevlakt, met rode 12-uur markering, rode contrasterende stiksels, stuurwiel in zilverchromen behuizing met ‘Edition 1’ aanduiding en zilverkleurige aluminium schakelpeddels
 • Sierelementen in carbon rood peper / licht aluminium met rode bies in de lengte
 • Zwarte matten met ‘AMG’ embleem en rode biezen