Menu Sluiten

CLA 45 AMG Shooting Brake

CLA 45 AMG Shooting BrakeMercedes-AMG zet door met haar modeloffensief: na de succesvolle A 45 AMG, CLA 45 AMG en GLA 45 AMG modellen is de beurt nu aan de Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake. Het is een high-performance compacte auto die beschikt over een zeer fraai ontwerp en spannende rijeigenschappen, gekoppeld aan dagelijks gebruiksgemak.

Het avant-gardistische concept van de CLA 45 AMG Shooting Brake biedt klanten een nieuwe mogelijkheid om in te stappen in de fascinerende wereld van AMG. Met een vermogen van 360 pk en een koppel van 450 Nm is de tweeliter turbomotor nog steeds de krachtigste in serie geproduceerde viercilindermotor.

CLA 45 AMG Shooting BrakeDe kleinere broer van de unieke CLS 63 AMG Shooting Brake behoudt het concept van een sportief model met vijf zitplaatsen en een grote achterklep. Wat nieuw is, is het segment van de zeer sportieve, compacte lifestyle estate. De vijfdeurs nieuwkomer beschikt over een individualistische en extravagante stijl. Ondanks het uiterlijk met de aflopende daklijn, de lange motorkap en de hoge schouderlijn zijn geen compromissen gesloten aan de alledaagse bruikbaarheid. De achterzijde beschikt over een maximum capaciteit van 1354 liter en meer hoofdruimte dan de vierdeurs coupé.

Het brandstofverbruik ligt tussen de 7.1 – 6.9 liter/100 km en de CO2 emissie tussen de 165 – 161 g/km. Desondanks is een acceleratietijd van 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u mogelijk. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, maar wordt via het optionele AMG Driver’s Package verhoogd naar 270 km/u.