Menu Sluiten

Pagani Huayra BC

Pagani Huayra BCOp de autosalon van Genève 2016 zal Pagani een geheel nieuwe uitvoering van de Huayra supercar presenteren. De Huayra BC is een variant op de Huayra Coupé, maar technologisch geavanceerder en anders van vorm. De Huayra BC is geheel nieuw ontworpen en deelt behalve het dak geen enkel carrosseriepaneel met de Huayra Coupé.

De naam BC verwijst naar Benny Caiola, de eerste koper van een Pagani en een man die Horacio Pagani heeft geïnspireerd.

Pagani Huayra BC motorDe Huayra BC wordt aangedreven door een V12 biturbo motor die exclusief voor Pagani is ontwikkeld door Mercedes-AMG. Het motorblok levert meer dan 750 pk en is CARB en EU6 goedgekeurd. Het voertuiggewicht is slechts 1280 kg, het gewicht van een Renault Megane.

Afwijkend aan de Huayra BC zijn onder meer de sportuitlaat, die veel lichter is dan voorheen, en een intenser geluid heeft. Ook is voor deze auto een geheel nieuwe zeventraps AMT (Automated Manual Transmission) versnellingsbak ontwikkeld. De bak wordt gemaakt bij Xtrac en heeft een electro-hydraulische bediening en een synchronisatiesysteem uit carbon fiber. Hierdoor neemt de schakelprecisie toe en de schakeltijd af. Verder is de bak 40% lichter geworden. Ook het koppelingsprogramma en het elektronische differentieel zijn aangepast.

Zoals alle Pagani modellen is de Huayra BC voorzien van Pirelli banden, in dit geval in de maten 255/30ZR20 en 355/25ZR21.

Pagani Huayra BC interieur