Menu Sluiten

Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet

Mercedes-AMG C 43 4MATIC CabrioletDe nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet wordt tevens leverbaar als Mercedes-AMG. Net als de C 43 4MATIC Coupé beschikt de ‘all-season’ Cabriolet over de combinatie van een 270 kW/367 pk sterke 3,0-liter V6-biturbomotor, een snel reagerende 9G-TRONIC automatische transmissie en standaard AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving.

De 3,0-liter V6-biturbo levert een maximumvermogen van 270 kW/367 pk en een maximumkoppel van 520 Nm. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h vergt 4,8 seconden, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Het plezier wordt versterkt door de voor het merk bekende Driving Performance dankzij een speciaal onderstel en drietraps verstelbare demping (AMG RIDE CONTROL sportonderstel).

Verder kent de auto vijf AMG DYNAMIC SELECT transmissiestanden, te weten Eco, Comfort, Sport, Sport Plus en Individual. Hiermee kan het gedrag van de C 43 4MATIC Cabriolet individueel worden ingesteld met een druk van de vinger. Daardoor worden sleutelwaarden als motorgedrag, versnellingsbak, demping en stuurgevoel geregeld.

Als moderne auto ontkomt ook deze AMG niet aan een eco start/stop functie en een ‘zeilmodus’. Deze laatste ontkoppelt de motor wanneer het gas wordt losgelaten tussen 60 en 160 km/u.

Herkenbaar als AMG model

Mercedes-AMG C 43 4MATIC CabrioletDe Mercedes-AMG C 43 4MATIC Cabriolet oogt net zo sportief als hij is, waardoor hij onmiddellijk herkenbaar is als AMG-model. Kenmerkende stylingfeatures zijn de AMG-styling en de specifieke lichtmetalen velgen. Ze benadrukken het progressieve karakter van het merk en het hoge prestatieniveau. De motorafdekplaat met rode aluminium accenten onderstreept de kracht van de nieuwe zescilinder biturbomotor.

De AMG-styling omvat de voorskirt met sportieve luchtinlaten, rooster en sierelement in zilverchroom, alsmede een achterskirt in diffusorlook met inzetstuk in mat iridiumzilver. De diamond grille is voorzien van pins in chroom, een lamel in hoogglanzend zwart en het opschrift ‘AMG‘. Daaronder zorgt de frontsplitter in zilverchroom ervoor dat de rijwind op optimale wijze naar de componenten wordt geleid die gekoeld dienen te worden.

Vergaand ‘connected’, ook in de standaarduitvoering

Een mobiele telefoon met Bluetooth® en datafunctie is voldoende om zelfs de AUDIO 20 geschikt voor internet te maken. Wanneer de auto stilstaat kan zo volop op internet gesurft worden. Mercedes-Benz apps kunnen ook rijdend worden gebruikt. Het afspelen van audio en video is mogelijk vanaf diverse bronnen.

COMAND Online voorziet niet alleen in een groter display met een resolutie van 960 x 540 pixels, maar biedt ook digitale tv/radio-ontvangst snelle navigatie vanaf de harde schijf, geïntegreerde wifi-hotspotfunctie en LINGUATRONIC spraakbedieningssysteem.

Mercedes me connect: verbonden met de auto

Mercedes-AMG C 43 4MATIC CabrioletNet als andere modellen krijgt de nieuwe C-Klasse Cabriolet een uitgebreid pakket gratis standaardservices en Remote Online-services als onderdeel van ‘Mercedes me connect’. De standaardservices omvatten het Mercedes-Benz noodoproepsysteem, Ongevalmanagement, Pechmanagement, Onderhoudsmanagement, Telediagnose en Voertuigdiagnose op afstand. De Remote Online-services (standaard bij COMAND Online en gratis tijdens de eerste drie jaar) bieden te allen tijde toegang tot voertuiginformatie, inclusief de status van de ruiten en portieren, de kilometrage, de bandendruk en andere diagnosedata. Tevens is er een voertuigtrackingfunctie en op afstand bedienbare ver-/ontgrendeling van de portieren

Prijzen en planning

Voor zowel de prijzen als de auto zelf wordt het geduld nog geven op de prijs gesteld. De nieuwe C-Klasse Cabriolet wordt deze zomer leverbaar. Een aantal weken eerder zullen de prijzen bekend worden, vanaf dat moment kan de C-Klasse Cabriolet besteld worden.