Menu Sluiten

Nieuwe C 63 AMG onthuld

C 63 AMG sedan blauw 2014

Op basis van de huidige C-klasse is nu de Mercedes-Benz C 63 AMG geïntroduceerd. Het model is beschikbaar als sedan en als estate. Voor de kenners wellicht geen nieuws is het feit dat de nieuwe C 63 AMG leverbaar is in twee vermogensvarianten: de normale versie en de C 63 AMG S.

Het normale model is de C 63 AMG met een geheel nieuwe V8 benzinemotor, gebaseerd op het M177 blok van de Mercedes-AMG GT. Het gaat dus om een 4 liter V8 met twee turbo’s tussen de cilinderrijen. In deze uitvoering levert de motor 475 pk, meer dus dan de uitgaande C 63 AMG en aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld een BMW M3. Het koppel is met 650 Nm eveneens gestegen. Dit wordt geleverd tussen de 1.750 en de 4.500 toeren, een koppelberg dus. Volgens zeggen kun je er in 4,2 seconden vanuit stilstand mee naar 100 km/u accelereren. De topsnelheid is gewoonlijk begrensd op 250 km/u. Schakelen kan geheel automatisch dankzij de Speedshift MCT zeventraps automaat. Vanzelfsprekend zijn schakelflippers achter het stuur standaard.

S model

C 63 AMG blauw estate

De Mercedes C 63 AMG S beschikt over dezelfde 4 liter V8 twin-turbo benzinemotor, maar aangezien S voor de krachtigste variant staat levert het blok nu 510 pk en 700 Nm trekkracht. Sprinten naar 100 km/u verloopt nauwelijks sneller en de topsnelheid is nog steeds begrensd. Die begrenzing zal er ongetwijfeld af kunnen, ook al moet je in ruil daarvoor meestal een rijvaardigheidscursus volgen.

Nog een aardig weetje: Het S-model beschikt over 3,4 kg per pk. We hebben het even nagekeken, en dat is meer dan de legendarische Mercedes CLK 63 AMG Black Series (3,46 kg/pk) of een Porsche 911 Turbo (3,53 kg/pk). En dat in een gezinswagen die ook als Estate leverbaar is…

Het S-model onderscheidt zich door standaard 19 inch lichtmetalen wielen in plaats van 18 inch. Ook de remmen, het differentieel en de voor- en achteras zijn aangepast. Uiterlijk heeft de auto meer zwarte accenten en natuurlijk de nieuwe aanduiding – met de S – in de grille.

First Edition

C 63 AMG interieur 2014

Om te vieren dat het nieuwe model uit is kunt u vanaf nu een Mercedes C 63 AMG S First Edition bestellen. Deze kent zes speciale lakkleuren, heeft altijd unieke 19 inch velgen en rode accenten op de grille en spiegels. Het interieur kent een diamantpatroon op het leder en stiksels in rood.

Enkele details zijn op dit moment nog niet bekend. Op de foto zien we onder meer een fraai carbonpakket en ook kunnen, zoals bij de A en CLA, slanke ‘Performance’ kuipstoelen worden besteld.