Menu Sluiten

Mercedes-AMG GT4 modeljaar 2020

De nieuwe Mercedes-AMG GT4 (modeljaar 2020) beschikt over nieuwe ontwerpkenmerken en technische optimalisatie die onder meer de prestaties in lange-afstandsraces verbeteren. Dankzij de verbeterde motor- en remkoeling kan de nieuwe Mercedes-AMG GT4 ook in extreem warme omstandigheden topprestaties leveren.

Mercedes-AMG GT4

363 races, 137 podiumplaatsen, 151 klasse-overwinningen en 53 algemene overwinningen: het record van de Mercedes-AMG GT4 sinds de marktintroductie in 2018 is behoorlijk indrukwekkend. In de afgelopen twee jaar is het ‘kleine broertje’ van de Mercedes-AMG GT3 opgeklommen tot een van de meest succesvolle auto’s in het GT4-segment wereldwijd. Tot nu toe heeft het prestatie- en sportwagenmerk Affalterbach meer dan 120 exemplaren van de raceauto geleverd aan Customer Racing Teams over de hele wereld. Met de nieuwe editie van de GT4 breidt Mercedes-AMG het hoge concurrentieniveau van zijn succesvolle model nog verder uit.

Verbeterde rem- en motorkoeling

De bijzondere voordelen van de nieuwe Mercedes-AMG GT4 zijn te vinden in de geoptimaliseerde remkoeling rond de vooras en de verbeterde motorkoeling. Een vergrote remluchtinlaat en sterkere remleidingen voorkomen dat de remonderdelen oververhit raken. Hierdoor zorgen ze voor een betere rijeigenschappen en een aanzienlijke vermindering van de slijtage van de remmen.

Een vernieuwde oliekoeler draagt bij aan een nog effectievere koeling van de beproefde AMG 4.0 liter V8-biturbomotor, net als het nieuwe uitlaatkanaal en de nieuw gevormde rand op de motorkap. Hierdoor kan de Mercedes-AMG GT4 ook onder extreem warme omstandigheden betrouwbare prestaties leveren.

Andere updates

De update van de Mercedes-AMG GT4 bevat ook geoptimaliseerde verlichting. Het ontwerp is in lijn met de huidige Mercedes-AMG GT modellen voor de openbare weg. De nieuwe LED-koplampen zorgen voor een aanzienlijk betere verlichting van het circuit.

Een andere optimalisatie betreft de spoorstaven op de achteras, vergelijkbaar met die van het nieuwe GT3-model. Hierdoor is de Mercedes-AMG GT4 nog beter voorbereid op duurraces onder de zwaarste omstandigheden.

De carbon veiligheidskooi voor de bestuurder met geïntegreerde hoofdsteun biedt een aanzienlijk hoger beschermingsniveau dan de gebruikelijke racestoelen. Een krachtig brandblussysteem vult het uitgebreide veiligheidsconcept aan.

Bestellingen voor nieuwe auto’s kunnen met onmiddellijke ingang worden geplaatst (209.000 euro ex. BTW). Omdat de basisconstructie en de belangrijkste onderdelen gelijk zijn aan het huidige model, kunnen alle tot nu toe gebouwde GT4s op het niveau van de nieuwe homologatie worden gebracht via een updatepakket.