Menu Sluiten

Laatste C 63 coupés zijn extra speciaal

De laatste C63 coupéMercedes-AMG heeft besloten een speciale lichting te maken van de C 63 AMG Coupé. Er worden en nog tien gemaakt en die schijnen allemaal naar Zuid-Afrika te gaan. Ook worden ze allen gespoten in de nogal opvallende kleur Viper Green.

De fabrikant heeft interessante foto’s vrijgegeven van de productie en het transport van deze laatsten der Mohikanen.

Het motorblok is namelijk de laatste atmosferische 6.2 liter V8. Deze uitvoering heeft 506 pk en 610 Nm aan koppel voorhanden en is daarmee vrijwel gelijk aan de Edition 507.

De laatste C63 coupéUiteraard is het blok gekoppeld aan de bekende zeventraps AMG Speedshift automatische versnellingsbak. Het geheel is goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 4,2 seconden. Wij vermoeden dat daarbij vermogen het probleem niet is, maar de tractie – er is gewoon teveel wielspin voor een nog snellere tijd!

Om een adequate vertraging te garanderen is een krachtig AMG composietremsysteem gemonteerd.

De laatste C63 coupéBehalve de groene kleur zijn er wel speciale onderdelen die niet op de normale coupé of de 507 te vinden zijn. Om te beginnen valt de achterspoiler op. Deze lijkt sterk op die van de C 63 Coupé Black Series. De velgen zijn tienspaaks lichtmetaal in zwart en met een extra kleurrand.