Menu Sluiten

De nieuwe G-Klasse

De Mercedes-Benz G-Klasse wordt al lang beschouwd als een automotive icoon en bevestigt nu opnieuw zijn leidende positie onder de luxe terreinwagens: hij maakt indruk onder alle omstandigheden – met verbeterde prestaties dankzij geëlektrificeerde aandrijfsystemen, moderne rijassistentiesystemen, verbeterd comfort en toegenomen digitalisering.

G 63 AMG 2024 blauw

Veelzijdiger dan ooit

Naast de nieuwe Mercedes-AMG G 63 zijn ook een Mercedes-Benz G 450 d en Mercedes-Benz G 500 leverbaar. Alle motoren zijn nu geëlektrificeerd. Mercedes-Benz heeft het uiterlijk van de G-Klasse al zo’n 45 jaar niet noemenswaardig veranderd. Het exterieurdesign van de nieuwe modellen is slechts subtiel gewijzigd. Zichtbare veranderingen zijn onder andere een grille met vier in plaats van de vorige drie horizontale lamellen en een nieuwe voor- en achterbumper. De voorbumper heeft een vernieuwde rasterlook.

Geëlektrificeerd: de 4,0 liter V8

De nieuwe Mercedes-AMG G 63 wordt aangedreven door de beproefde 4,0 liter AMG-V8-biturbomotor. Deze levert 585 pk en een maximumkoppel van 850 Nm. Nieuw is de combinatie met 48V-technologie en een geïntegreerde startdynamo (ISG). Deze elektrificatie zorgt kortstondig voor een extra boost van 20 pk vermogen en 200 Nm koppel. Vanuit stilstand heeft de nieuwe Mercedes-AMG G 63 slechts 4,4 seconden nodig om naar 100 km/h te accelereren. Deze dynamische aandrijving gaat door tot een topsnelheid van 220 km/h. Het optioneel leverbare AMG Performance-pakket zorgt voor een topsnelheid van 240 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,3 seconden.

G 63 AMG 2024 achter

AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie

De standaard AMG SPEEDSHIFT TCT 9G-transmissie zal in de smaak vallen bij bestuurders die sportiviteit hoog in het vaandel hebben staan, met dynamische schakeleigenschappen en de emotionele tussengasfunctie (dubbele ontkoppeling). Afhankelijk van het gekozen rijprogramma maakt deze transmissie sportief-snel of comfortabel en nauwelijks merkbaar schakelen mogelijk.

AMG ACTIVE RIDE CONTROL-onderstel

De nieuwe Mercedes-AMG G 63 overtuigt met een wendbaar rijgevoel en verhoogd comfort. Het AMG ACTIVE RIDE CONTROL-onderstel met actieve, hydraulische rolstabilisatie en adaptief verstelbare demping levert een belangrijke bijdrage. Dit onderstel is leverbaar als afzonderlijke optie of als onderdeel van het AMG offroadpakket PRO en het AMG Performance-pakket. Actieve hydraulische elementen vervangen de conventionele mechanische dwarsstabilisatoren met torsiestang. De adaptieve schokdempers zijn uitgerust met twee hydraulische verbindingen – één voor de ingaande en één voor de uitgaande demper. De demperkamers op alle vier de wielen zijn via hydraulische leidingen met elkaar verbonden.

G 63 AMG 2024 grille

Buiten en binnen

Het AMG-logo is voor het eerst op de motorkap aangebracht. Zilvergrijze remklauwen, geperforeerde remschijven en nieuwe 20” vijf-dubbelspaaks lichtmetalen AMG-velgen ronden het exterieurdesign af. In totaal is er keuze uit zes velgdesigns.

Het optionele AMG-carbonpakket exterieur benadrukt het prestatievermogen van de nieuwe Mercedes-AMG G 63. De reservewielafdekking, de accenten in de bumper en de optische onderrijbeveiliging voor en achter zijn uitgevoerd in carbon. Dit pakket omvat ook een grille in donkerchroom alsmede spiegelkappen en accenten in de stootlijsten in carbondesign. Een reservewielring in zwart magno/metallic en donkere richtingaanwijzer- en koplampbehuizingen voor en achter ronden het pakket af.

Ook het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG G 63 is voorzien van specifieke details die het sportieve design benadrukken. Het standaard, aan de onderzijde afgevlakte AMG Performance-stuurwiel in nappaleder met drie dubbele spaken en naadloos geïntegreerde touch control-buttons vindt zijn oorsprong in de autosport en benadrukt de sportiviteit van de cockpit.

Optioneel kan het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG G 63 worden omgetoverd tot een luxueuze lounge met de SUPERIOR Line interieur. Dit pakket omvat onder andere nappalederen bekleding, elementen in ruitdesign en actieve multicontourstoelen, inclusief ENERGIZING-pakket plus met massagefunctie en stoelventilatie/-verwarming.

G 63 AMG 2024 dashboard

MANUFAKTUR

Lakkleur, reservewielring, stoelbekleding, siernaden, dashboard en nog veel meer – met het individualiseringprogramma MANUFAKTUR kunnen G-Klasse rijders hun voertuig uniek maken. Bij de keuze van exclusieve kleurencombinaties, individuele contrasten en materialen zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Het assortiment is onlangs weer uitgebreid. Zo is nu voor het eerst het tweekleurige lederen interieur in MANUFAKTUR catalanbeige/zwart leverbaar. Daarnaast is in combinatie met MANUFAKTUR leder een handgreep met opschrift ‘MANUFAKTUR’ en sierdeel leverbaar. Het MANUFAKTUR volledig leder-pakket is eveneens leverbaar voor de nieuwe G-Klasse. Bijna het gehele interieur is dan bekleed met nappaleder.