Menu Sluiten

Brabus geeft C 63 S 600 pk, 800 Nm en 300 km/u

Brabus C 63 S 600 pkBRABUS presenteert een uitgebreid tuningprogramma voor de nieuwe Mercedes C 63S in een wereldpremière op de IAA 2015 in Frankfurt am Main. Voor zowel de sedan als de estate levert BRABUS onder de naam Powerxtra B40 600 motortuning die van de nieuwe Mercedes C 63S een wolf in schaapskleren maakt. De BRABUS ingenieurs gebruikten state-of-the-art technologie om het vermogen van de geblazen 4.0-liter V8 motor met 90 pk te verhogen.

BRABUS past een plug-and-play besturingsmodule toe voor het elektronische motormanagementsysteem. Hierdoor krijgt de motor een nieuwe mapping en wordt de turbodruk verhoogd. De standaard 510 pk komt daardoor op 600 pk bij 5800 tpm. Tegelijkertijd groeit het maximumkoppel naar 800 Nm tussen 1750 en 4500 tpm. Om alles heel te houden raadt BRABUS een high-performance motorolie van MOTUL aan.

Brabus C 63 S 600 pkMede dankzij de zeventraps sporttransmissie haalt de C 63 S sedan de 100 km/u in slechts 3,8 seconden. De iets zwaardere estate doet er een tiende van een seconde langer over. De topsnelheid van beide carrosserievarianten is verlegd naar 300 km/u.

Een roestvrijstalen uitlaatsysteem vermindert de tegendruk en bevat vlinderkleppen voor een elektronisch gestuurd beheer. Een schakelaar in de cockpit laat bestuurders kiezen tussen een subtiele modus en een opvallend krachtig uitlaatgeluid van de twin-turbo V8.

Lift
Het verminderen van aerodynamische lift is van enorm belang voor een auto met dit potentieel. Daarom gingen de BRABUS ontwerpers de windtunnel in om efficiënte carrosserie-onderdelen uit heldere coating carbon samen te stellen. Kijk maar naar de luchtuitlaten in de voorspatborden, de BRABUS spoiler lip op de voorbumper en een diffusor en achterspoiler.

Nieuwe 20-inch kingsize BRABUS Monoblock T wielen spelen een cruciale rol in het atletische uiterlijk en de verder verbeterde rijdynamiek. De vijfspaaks wielen met carbon inleg zijn geschoeid met Continental, Pirelli of YOKOHAMA banden in de afmetingen 255/30 ZR 20 vooraan en tot 275/30 ZR 20 achteraan.

Interieur
Brabus C 63 S 600 pkZoals we bij de AMG Vriendenclub maar al te goed weten ‘doet’ Brabus ook interieurs. Het aanbod omvat onder meer roestvrijstalen dorpellijsten met verlicht BRABUS logo, aluminium paddleshifters  en een snelheidsmeter die tot 340 km/u loopt. Fijn leder kan worden afgestemd op de individuele voorkeuren van de klant. In dit geval is de auto uitgevoerd in zwart leder met mandarijn kleurige naden. Alle chromen delen zijn in de carrosseriekleur uitgevoerd. De auto krijgt de Brabus garantie van drie jaar tot 100.000 kilometer.