Menu Sluiten

AMG Driving Academy Drift event

Op maandag 28 september 2015 gingen de leden van de AMG Vriendenclub met zeven auto’s naar een evenement van de AMG Driving Academy. Omdat het voor velen best ver rijden was hadden we afgesproken de zondag ervoor in een hotelletje op een paar kilometer van het evenement te slapen. Daar hadden we ook een gezellige avondmaaltijd met de bekende Duitse schnitzels etc.

Op een schitterende maandagochtend gingen we al vroeg naar het oude vliegveld van Mendig, waar de AMG Driving Academy op ons wachtte. We waren niet helemaal voorbereid op de vloot vrijwel nieuwe A 45 AMG, C 63 S en GT S modellen waar wij in mochten rijden! Na een korte introductie  werd eerst een slalomproef met de A 45’s gedaan. Ongelofelijk hoe leuk je deze vierwielaangedreven auto’s met ‘gas los’ om kunt zetten. Toen we eenmaal gewend waren aan de beweging mocht het ESP volledig uit en werd het nog leuker.
Daarna was het de beurt aan de AMG GT S. Met deze rode sportwagens gingen we een natgespoten haakse linkerbocht om, waarbij met wat gas een overstuurreactie werd opgeroepen. De kunst om de auto in een drift te houden beheerste vrijwel niemand. Zeker met ESP uit is dit geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!
Met de C 63 S werd om pylonen gedrift. Ook op een natte baan en ook hier waren de nodige ongewenste 360’s het gevolg. Bovendien werd met deze auto’s een parcours op tijd gereden, waarbij driftacties voor extra punten zorgden. Na een goed verzorgde lunch was de ochtend veel te snel voorbij. Gelukkig wachtte ons nog een snelle rit naar huis in de eigen AMG’s (en een McLaren).