Menu Sluiten

Speciale 50 jaar AMG modellen

AMG bestaat dit jaar 50 jaar. Om dat te vieren zijn natuurlijk speciale modellen uitgebracht. Het zijn de Mercedes-AMG GT C Roadster Edition 50, de Mercedes-AMG C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition en de Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé en Cabriolet Night Edition.

AMG GT C Roadster Edition 50

AMG GT C Roadster Edition 50De nieuwe Mercedes-AMG GT C Roadster is beschikbaar als een exclusief ingerichte Edition 50. En dat in een beperkte oplage van 500 auto’s wereldwijd. Wat het eerste opvalt, zijn de speciale lakkleuren designo magno graphite grey en designo magno cashmere wit. Zwart chromen accenten zorgen voor een unieke look. Het interieur wordt gekenmerkt door een contrast tussen zwart en zilver, onder andere door de nappalederen bekleding in ruitpatroon en met contrasterende stiknaden.

Verder is de Edition 50 standaard uitgerust met het AMG Interior Night-pakket. Dit omvat stuurwielspaken, schakelpaddles en instaplijsten in het zwart. Het samenspel tussen licht en donker wordt verder geaccentueerd door zilveren veiligheidsgordels. De hoofdsteun van de AMG Performance stoel is bedrukt met de tekst “GT Edition 50”.

AMG C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition

AMG C 63 Cabriolet Ocean Blue EditionVan de AMG C 63 Cabriolet en AMG C 63 S Cabriolet is een speciale uitvoering ontworpen in de kleur Ocean Blue. De oplage is beperkt tot 150 stuks wereldwijd. De nieuwe kleur oceaanblauw voor de stoffen kap is uitsluitend bestemd voor deze nieuwe editie. De tint wordt ook op andere delen van de auto gebruikt, zoals de sierlijsten op de voor- en achterbumper en contrasterende stiksels in het kristalgrijze interieur.

De lakkleuren zijn designo magno cashmere wit en designo magno seleniet grijs. AMG gesmede velgen meten 19 inch aan de voorzijde en 20 inch aan de achterzijde.

Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé en Cabriolet Night Edition

Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé en Cabriolet Night EditionNight Editions maken de Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé en de cabriolet-variant hiervan heel bijzonder. Het is trouwens voor het eerst dat de cabriolet kan worden voorzien van zwarte exterieurdetails. De ‘diamond’ grille gebruikt nu zwarte blokken. De strips op de voorste splitter, op het achterschort en de side skirts zijn ook in zwart uitgevoerd. Dat geldt ook voor de spoiler lip op de achterklep en de uitlaat. Ook zijn de 19-inch multispaakswielen voor het eerst uitgevoerd in matzwart.

Het thema wordt voortgezet in het interieur, waar de rand van het Performance stuurwiel donker is en een badge in de middenconsole laat zien dat we te maken hebben met een Night Edition.