Menu Sluiten

S 63 AMG Coupé

S 63 AMG CoupéAls opvolger van de CL werd op de autoshow in Genève een geheel nieuw model gepresenteerd: de S-klasse Coupé. Het is net als de CL een grote, luxe en snelle auto met twee portieren. Zoals te verwachten viel is kort daarop een AMG variant getoond, en wel op de New York International Auto Show.

De 585 pk sterke versie beschikt over het krachtigste lid uit de BlueDIRECT familie: de 5.5 liter V8 biturbo. Mede dankzij de dubbele turbo’s produceert deze krachtbron een koppel van 900 Nm. Daarbij blijft het verbruik, volgens AMG, ‘opmerkelijk’ laag.

S 63 AMG Coupé interieurOm al dit vermogen aan de straat te krijgen is de auto optioneel uitgerust met vierwielaandrijving. Daardoor verloopt de sprint van nul naar honderd in slechts 3,9 seconden. De topsnelheid is op 250 km/h begrensd.

De motor is altijd gekoppeld aan een zeventraps automaat met de standen ‘C’ (Controlled Efficiency), ‘S’ (Sport) of ‘M’ (Manual). Een ECO stop/start-functie is standaard. Het verbruik is volgens opgave 10,1 l/100 km en 10,3 l/100 km voor de versie met vierwielaandrijving. De CO2-uitstoot komt uit op 237 g/km (voor de vierwielaandrijver 242 g/km).

Naast de S 63 AMG Coupé zal er ook een S 65 AMG Coupé komen.