Menu Sluiten

Formule 1 seizoen 2014

Lewis en NicoHet seizoen 2014 is erg goed begonnen voor Mercedes AMG Petronas. Nico Rosberg won in Australië en de volgende drie races (Maleisië, Bahrein en China) werden gewonnen door teammaat Lewis Hamilton. Het is wel duidelijk dat AMG zijn zaken dit jaar het beste voor elkaar heeft.

AMG en F1
Het is voor AMG een logische stap om mee te doen aan het Mercedes-Benz Formula 1 programma. De nieuwe naam is dan ook MERCEDES AMG PETRONAS Formula 1 Team. In 2012 werd de eerste overwinning van de Silver Arrow gevierd in China. Het was de eerste keer dat een fabrieks ‘Silver Arrow’ een Formule 1 race won sinds 1955. De krachtbron voor de auto’s wordt gemaakt in Brixworth, UK. 

Geschiedenis
Formula 1 is niets nieuws voor AMG. Sinds 1996 verstrekt Mercedes-AMG de safety cars, te beginnen met een C 36 AMG. In 2000 verscheen de waarschijnlijk snelste auto met gele waarschuwingslichten: een aangepaste SLS AMG. Deze auto wordt gereden door coureur en AMG brand ambassador Bernd Mayländer. De medische auto is al jaren een C 63 AMG stationwagen.