Menu Sluiten

Nieuwe E 63S krijgt Brabus behandeling

Nu de nieuwe Mercedes-AMG E 63 S op de markt is, komt BRABUS razendsnel met hun ‘800’. De vierliter biturbo V8 levert nu maar liefst 800 pk. De auto bereikt de top van 300 op 21 inch gesmede wielen en maakt dankzij het kleppengestuurde uitlaatsysteem een bijpassend geluid.

Het nieuwe exterieurdesign van de BRABUS 800 complimenteert de compromisloze kracht van de limousine. Ons speciaal ontwikkelde aerodynamische verbeteringsconcept verbetert zowel het uiterlijk als de rijervaring aanzienlijk. Aan de voorzijde geeft een aangepaste spoilerlip in combinatie met een set geraffineerde BRABUS luchtinlaten links en rechts de auto een nieuw, markant gezicht en vermindert de lift op de vooras, waardoor de rijstabiliteit bij hoge snelheden wordt geoptimaliseerd. De eveneens voor een optimale aerodynamische balans ontworpen BRABUS achterspoiler en diffusor zorgen voor nog meer downforce en completeren de sportieve, elegante verschijning van de BRABUS 800 met een unieke flair.

Onder de motorkap verhoogt de BRABUS B40S-800 PowerXtra prestatie-upgrade het vermogen van de 4,0-liter twin-turbo V8 van zijn standaardconfiguratie van 450 kW / 612 pk naar zijn naamgenoot 588 kW / 800 pk, met uitstekende prestatieafgifte, onberispelijke stabiliteit en betrouwbaarheid. Door verbeterde injectie en ontsteking mapping, alsmede nieuwe, speciaal geconfigureerde high-performance turbochargers met verhoogde boost druk en een negen-traps automatische transmissie die automatisch of handmatig kan worden geschakeld met behulp van de ergonomisch gevormde BRABUS RACE aluminium schakelpeddels aan het stuurwiel, de BRABUS 800 accelereert van 0 – 100 km / h in slechts 3,0 seconden, met een elektronisch begrensde topsnelheid van 300 km / h.

Naast de prestaties van een moderne sportlimousine beschikt de BRABUS 800 natuurlijk ook over de passende akoestiek, dankzij het roestvrijstalen, klepgestuurde BRABUS high-performance uitlaatsysteem met carbon eindpijpen, dat de volle bariton van de V8 met een extra krachtig geluid ontketent en de vermogensafgifte verder perfectioneert door de uitlaattegendruk te verlagen. Bovendien heeft de bestuurder de keuze uit verschillende standen en volumeniveaus, variërend van de discrete, zeer stille “coming home”-stand tot de voluit “Race”-stand.

De exclusieve looks van de BRABUS 800 worden gecompleteerd door hightech, gesmede 21-inch BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION” Z wielen met een tienspaaks design, op maat gemaakt en geaccentueerd met rode pin striping om de handtekening rode BRABUS strepen in de grille te matchen. Met de BRABUS ophangingsmodule kan de rijhoogte afhankelijk van de gekozen rijmodus met tien tot twintig millimeter worden aangepast, wat de rijeigenschappen van de limousine nog verder verbetert en tegelijkertijd voor een uitzonderlijke rijervaring zorgt. De optimale high-performance banden worden geleverd door BRABUS technologiepartners: Continental, Pirelli en YOKOHAMA.

Natuurlijk zou geen BRABUS conversie compleet zijn zonder de kenmerkende interieur verfijningen. Het productgamma voor de gloednieuwe BRABUS 800 wordt aangevoerd door een volledig uitgerust interieur van fijn leder, dat wordt gekenmerkt door roestvrijstalen dorpels met een verlicht BRABUS-logo en door andere accessoires.