Menu Sluiten

Mercedes-AMG GT2 PRO

Mercedes-AMG blijft zijn racewagenportfolio uitbreiden: met de Mercedes-AMG GT2 PRO lanceert het performance- en sportwagenmerk een niet-gehomologeerde racewagen voor circuitdagen. Het nieuwe model is gebaseerd op de in 2022 gepresenteerde Mercedes-AMG GT2 en overtuigt met extra en innovatieve design- en prestatiekenmerken. De GT2 PRO is bedoeld voor autosportliefhebbers die willen doorgroeien naar buitengewoon hoge prestatiedimensies op het racecircuit. Ondertussen voldoet hij altijd aan de gebruikelijke hoge veiligheidsnormen van de Mercedes-AMG klantensportmodellen. Bovendien overtuigt de auto met uitstekende rijeigenschappen en een intuïtieve bediening.

Push2Pass

Een hoogtepunt van de Mercedes-AMG GT2 PRO is de nieuwe Push2Pass-functie: door op de knop op het stuurwiel te drukken, wordt de boost tijdelijk verhoogd en wordt het volledige prestatiepotentieel van de AMG 4,0 liter V8 biturbomotor ontketend. Daardoor is in totaal tijdelijk tot 750 pk (551 kW) beschikbaar. Het basisvermogen bedraagt 707 pk. De Push2Pass-functie, die exclusief voor de GT2 PRO is ontwikkeld, geeft de bestuurder nog meer controle over de individuele prestaties op circuitdagen. Het vermogen wordt overgebracht door een sequentiële zesversnellingsbak met aangepaste overbrengingsverhoudingen. Net als in alle raceauto’s van Mercedes-AMG is de transmissie op de achteras gemonteerd in een transaxle configuratie en met de motor verbonden via een koolstofvezel buis.

GT2 PRO-specifieke afwerking

Exclusieve designelementen bepalen het karakteristieke uiterlijk van de Mercedes-AMG GT2 PRO. De fabrieksaflevering wordt uitgevoerd in een matgrijze, volledige lakafwerking met apart afgewerkte sierstrepen en GT2 PRO-logo’s. De carbon elementen van het exterieur met een heldere afwerking passen harmonieus bij elkaar. De 18-inch lichtmetalen AMG-velgen zijn in twee kleuren gespoten. Nieuw ontworpen, karakteristieke achtervleugeleinden ronden het totaalbeeld af.

Het interieur van de Mercedes-AMG GT2 PRO combineert de typische gebruiksvriendelijkheid van de AMG-klantsportwagens met een coherente ergonomie in de hele cockpit. Het CUBE CONTROLS-stuurwiel onderscheidt zich door een uitstekende handling en intuïtieve bediening. Het stuurwiel, dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor gebruik in e-sports, kreeg een ontwerp dat werd geoptimaliseerd voor de Mercedes-AMG GT2 PRO en werd verder gemodificeerd met de Push2Pass-functieknop. Het display van de nieuwste generatie in het centrale gezichtsveld overtuigt met zijn high-definition graphics en maakt zo een instinctieve bediening mogelijk. Andere exclusieve accenten in het interieur zijn de GT2 PRO-specifiek gelakte middenconsole en het stiksel van de bestuurdersstoel. Bovendien wordt de auto af fabriek geleverd met geïntegreerde airconditioning.

Veiligheid

De Mercedes-AMG GT2 PRO heeft alle beproefde veiligheidsvoorzieningen van de Mercedes-AMG klantensportmodellen. In de cockpit zijn dat onder andere een carbon veiligheidscel die stevig met het chassis is verbonden, een vijfpuntsveiligheidsgordel, vangnetten, een brandblusser en een reddingsluik. Bovendien omvat het uitgebreide veiligheidspakket van de auto een betrouwbaar race-ABS en een multi-instelbare tractiecontrole. Samen met het nauwkeurig afgestelde chassis en de zeer directe stuurrespons zorgen deze elementen ervoor dat de coureurs op het circuit onmiddellijk vertrouwen in de auto kunnen opbouwen.

Afleverpakket

De Mercedes-AMG GT2 PRO wordt geleverd met een uitgebreid leveringspakket. Het omvat onder andere een autohoes die speciaal is ontworpen voor de GT2 PRO. Daarnaast levert Mercedes-AMG Official Partner PUMA een volledige racekledingkit, waaronder een geïndividualiseerd racepak, handschoenen, wedstrijdondergoed en schoenen. Ook inbegrepen is een hoogwaardige, geïndividualiseerde BELL-helm in Mercedes-AMG GT2 PRO-design. Extra voorzieningen zoals een veiligheidscel voor de passagier, een drinksysteem, een stoel- en helmkoeling en een individueel samengesteld reserveonderdelenpakket kunnen tegen meerprijs worden besteld.

Bovendien is het mogelijk om de auto eenvoudig te downgraden naar de gehomologeerde GT2-basisversie voor racedeelnames. Eigenaars van een Mercedes-AMG GT2 PRO krijgen voorrang bij deelname aan de AMG Racing Series. Dit is een reeks exclusieve circuitdagen op de mooiste circuits van Europa. De GT2 PRO kost EUR 479.000 zonder belastingen.