Menu Sluiten

Mercedes-AMG A 45 4MATIC krijgt 381 pk

A 45 AMG 381 pkDe Mercedes-AMG A 45 4MATIC heeft een update gekregen. Het meest opvallend is de stijging in vermogen. De 2.0 liter viercilinder levert nu 280 kW (381 pk) bij een maximumkoppel van 475 Nm. Hiermee blijft de A 45 ’s werelds meest krachtige compacte auto. De algehele prestaties liggen op een hoger niveau, onder meer door herziene overbrengingsverhoudingen, aerodynamische fine-tuning en de nieuwe DYNAMIC SELECT rijstanden.

De compacte hatchback volbrengt de sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,2 seconden, 0,4 seconden sneller dan het vorige model. Maximale tractie, ook uit krappe bochten, wordt verzekerd door de standaard vierwielaandrijving en het optionele sperdifferentieel op de vooras. Tegelijkertijd is het brandstofverbruik gelijk gebleven.

“We hebben nooit op onze lauweren gerust en streven er voortdurend naar onze producten verder te ontwikkelen”, zegt Tobias Moers, voorzitter van Mercedes-AMG GmbH. “De A 45 had nog zoveel potentieel voor verbetering dat we ons gedwongen voelden om dit te realiseren. Dat zijn we aan ons merk verplicht.”

Rijstanden
A 45 AMG 381 pkVan de GT en C 63 kennen we de AMG DYNAMIC SELECT rijstanden. Nu kan ook de bestuurder van de Mercedes-AMG A 45 de rijeigenschappen instellen op basis van persoonlijke voorkeuren of de omstandigheden.
In de rijmodus ‘Comfort’ is ontspannen rijden mogelijk met een relatief zacht schakelgedrag. Een nieuwe functie ‘zeilen’ helpt samen met de start/stop functie om brandstof te besparen. In de modus ‘Sport’ worden wendbaarheid en rijplezier geaccentueerd door sportieve motor- en transmissie-instellingen. Het geluid van de turbomotor wordt heser. In de ‘Sport+’ modus reageert de transmissie nog sneller en hoort de rijder meer tussengas. De gasrespons is nog actiever. Als laatste is er een individuele modus waarbij de diverse parameters voor de motor, transmissie en het ESP zelf kunnen worden ingesteld.

Meer nieuws
A 45 AMG 381 pkEveneens nieuw voor de Mercedes-AMG A 45 is het optionele AMG DYNAMIC PLUS pakket. Een onderdeel hiervan is een nieuw ontwikkelde mechanische sper voor het voorste differentieel. De voordelen hiervan zijn het grootst bij het accelereren uit (krappe) bochten. Het pakket bevat ook AMG RIDE CONTROL. Dit sportonderstel krijgt een adaptieve demping in twee fasen. Het systeem werkt volledig automatisch en past de dempingskracht van elk wiel aan volgens de rijsituatie en wegomstandigheden. Het RIDE CONTROL sportonderstel is ook afzonderlijk verkrijgbaar als aparte optie. Wie het AMG DYNAMIC PLUS-pakket aanvinkt krijgt een extra DYNAMIC SELECT rijmodus ‘Race’ en het AMG RIDE CONTROL sportonderstel.

De AMG SPEEDSHIFT DCT 7-speed sporttransmissie heeft nu kortere overbrengingsverhoudingen in de 3e tot 7e versnelling. Samen met geoptimaliseerde respons zorgen de dichter bij elkaar geplaatste versnellingsverhoudingen voor meer sportiviteit en betere overgangen bij het opschakelen.

De Mercedes-AMG A 45 zal dit najaar zijn werelddebuut beleven op de IAA in Frankfurt (september) en later die maand zij-aan-zij met de vernieuwde A-klasse bij de dealers staan.