Menu Sluiten

Intercontinental GT Challenge

Vanaf de Bathurst 12-uurs race in het eerste weekend van februari neemt Mercedes-AMG deel aan het nieuwe Intercontinental GT Challenge (IGTC) seizoen. Het merk uit Affalterbach wil voortbouwen op het zeer succesvolle voorgaande seizoen. Mercedes-AMG heeft dan ook topcoureurs ingezet. Maximilian Buhk, Maro Engel, Maximilian Götz, Thomas Jäger (alle Duits), Yelmer Buurman (Nederlands), Raffaele Marciello (Italiaans), Gary Paffett (Brits), Luca Stolz (Duits) en titelverdediger Tristan Vautier (Frans) zullen allemaal een volledig IGTC-programma op zich nemen en tegelijkertijd verschillende Mercedes-AMG customer racing teams ondersteunen.

Mercedes-AMG team GruppeM Racing

Vorig jaar deden Mercedes-AMG GT3 teams voor het eerst mee aan alle vier endurance-races van de IGTC serie en wonnen meteen twee titels voor het merk: Tristan Vautier kwam als beste uit de bus in het algemeen klassement en Kenny Habul (AUS) won brons. In het fabrikantenklassement behaalde Mercedes-AMG de tweede plaats.

Voor het nieuwe 2019 seizoen werd de Intercontinental GT Challenge uitgebreid naar vijf ronden op vijf continenten. Het seizoen begint met de 12-uursklassieker in Bathurst (1-3 februari), gevolgd door de 8-uursrace op Laguna Seca Raceway in Californië (28-30 maart), de 24 uur van Spa-Francorchamps (25-28 juli) ), de Suzuka 10 Hours (23-25 ​​augustus) en de IGTC finale, die voor de eerste keer in Zuid-Afrika wordt gehouden met de 9-uursrace op Kyalami (21-23 november).

De Nederlander Yelmer Buurman reed vorig jaar in de Blancpain Endurance samen met Maro Engel en Luca Stolz.

Mercedes-AMG coureur Yelmer Buurman

Stefan Wendl, hoofd van Mercedes-AMG Customer Racing: “De Intercontinental GT Challenge is een zeer aantrekkelijke reeks. We hebben een supersterke coureuropstelling en numeriek gezien hebben we de grootste aanwezigheid in het GT3-veld voor de Bathurst-seizoensopener. Daarom zijn onze verwachtingen hooggespannen “