Menu Sluiten

DTM op Zandvoort

AMG op de NürburgringOp 28 september 2014 zal het DTM circus ons eigen Circuit Park Zandvoort aandoen. Wij hebben natuurlijk liever dat u naar het Mercedes evenement Cars&Coffee in Lelystad komt, maar de DTM is ook geweldig.

AMG doet het dit jaar ietsje minder. Momenteel (augustus) staat  Christian Vietoris met de Original-Teile Mercedes AMG op de zesde positie, na een aantal BMW’s en Audi’s. Maar de resultaten zijn ook niet slecht te noemen. Bij de race op de Nürburgring eindigde Paul Di Resta (DTM Mercedes AMG C-Coupé) op de vierde plaats. De DTM kampioen van 2010 was zijn merkcollega Daniel Juncadella (Petronas Mercedes AMG C-Coupé) slechts 0,902 seconde voor. De Spaanse junior werd daarmee vijfde en Christian Vietoris (Original-Teile Mercedes AMG C-Coupé) werd zesde. Een mooi AMG rijtje dus!

De DTM auto’s worden geprepareerd door HWA, de raceafdeling van AMG. Deze spin-off van AMG is verantwoordelijk voor de technologie achter alle zeven Mercedes-Benz DTM voertuigen. Het team van HWA zorgde in het verleden voor tien kampioenschappen: DTM 1992 en 1994 met Klaus Ludwig, DTM en ITC 1995 plus DTM 2000, 2001, 2003 en 2006 met Bernd Schneider, DTM 2005 met Gary Paffett en DTM 2010 met Paul Di Resta.