Menu Sluiten

AMG Safety Car in rood

De Mercedes-AMG Official Safety Car en Official Medical Car gaan het Formule 1-seizoen 2021 in met een nieuwe lakkleur: rood. Vermoedelijk heeft dat alles te maken met Mercedes-AMG Petronas F1 Team-partner CrowdStrike. Deze marktleider op het gebied van cybersecurity wordt vanaf dit seizoen de Official Mercedes Safety Car Partner.

Net als in voorgaande jaren is de basis voor de safety car de 430 kW (585 pk) sterke Mercedes-AMG GT R. De Mercedes-AMG C 63 S Estate wordt opnieuw gebruikt als de medische auto.

AMG-merkambassadeur en instructeur aan de AMG Driving Academy Bernd Mayländer is al sinds 2000 de door de FIA aangewezen bestuurder van de Official Safety Car van de Formule 1: “In al die jaren hebben de safety cars me nog nooit in de steek gelaten. Deze voorbeeldige betrouwbaarheid is ook een fundamentele veiligheidsfactor. De hoge prestaties op het circuit brengen me telkens weer in vervoering. Ik ben blij dat ik de FIA Safety Car mag blijven besturen en in dit seizoen zal het nog interessanter worden, niet alleen vanwege de nieuwe kleur.”

Voor het eerst sinds 1996 deelt Mercedes-AMG de veiligheidstaken van de FIA Safety Car en de FIA Medical Car met een andere autofabrikant – het Britse sportwagenmerk Aston Martin. Gelukkig gebruiken ook zij de achtcilinder biturbo-motoren uit Affalterbach. We gaan de Aston Martins al zien op 28 maart 2021 tijdens de Formule 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix 2021. De rode AMG’s komen op 18 april in beeld in Imola.