Menu Sluiten

AMG dakkoffer

Met de nieuwe Mercedes-AMG dakkoffer biedt het merk met de ster een remedie voor ruimteproblemen. Bij de ontwikkeling van een innovatieve dakkoffer is rekening gehouden met de hoogste eisen op het gebied van techniek, efficiëntie, exclusiviteit en design, die immers het DNA van Mercedes-AMG bepalen. De dakkoffer werd door het AMG High-Performance Team in uitgebreide rijproeven getest om optimale waarden op het gebied van aërodynamica, rijgedrag en geluidsemissie te garanderen.

Het sportieve design van deze dakkoffer heeft samen met de diffuser een positief effect op de aërodynamica en het geluidsniveau. Bovendien dragen de handgrepen, die direct in het dekselontwerp zijn geïntegreerd, bij aan de vermindering van de luchtweerstand. De Mercedes-AMG logo’s aan de voorzijde en aan beide zijden van het deksel onderstrepen de exclusieve herkomst van de dakkoffer.

De Mercedes-AMG dakkoffer is in twee versies ontwikkeld voor een optimale hantering. Naast de versie die geschikt is voor alle Mercedes-modellen, is er een extra versie ontwikkeld die speciaal wordt aanbevolen voor coupé’s. Het subtiele verschil zit hem in de vorm van de diffuser, die is aangepast aan het sportieve design van de coupé.

In de praktijk is de dakkoffer geschikt voor dagelijks gebruik en benadrukt hij een eenvoudige bediening en hoogwaardige materialen. De constructie van duurzame en bijzonder slijtvaste kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden. De dakkoffer kan op alle Mercedes-Benz dragers worden gemonteerd met behulp van een gebruiksvriendelijk snelspansysteem. De dakkoffer heeft een inhoud van 410 liter en kan aan beide zijden worden geopend. Het maximale laadvermogen is 70 kg, waarbij de maximale dakbelasting van het betreffende voertuig in acht moet worden genomen. Daarnaast is de Mercedes-AMG dakkoffer slechts goedgekeurd tot de wettelijke snelheidslimiet van 130 km/u.

De levering wordt vanaf november 2020 verwacht.