Menu Sluiten

AMG GT interieur onthuld

AMG GTDe SLS zal verdwijnen. Van de iconische AMG sportwagen zijn zo’n 12.000 exemplaren gebouwd. In de plaats komt de Mercedes-AMG GT, eveneens een tweezits sportwagen met een V8 voorin en achterwielaandrijving. Alleen zal de GT wat lager geprijsd zijn om het model populairder te maken. Denk dan aan de duurdere Porsche 911 modellen of de (nieuwe) Audi R8.

Nu zijn de eerste foto’s van het interieur van de GT opgedoken. Het is een modern dashboard met een middenconsole waarbij de buitenste bedieningsknoppen in een V-vorm zijn gepositioneerd. Bewust, want de chauffeur krijgt zo een visuele link met de handgebouwde V8-motor. Verder zien we het ‘losse’ iPad-achtige beeldscherm dat al eerder in de A- en C-klasse werd geïntroduceerd.

AMG GTOver die motor weten we nog niet alles. Het wordt waarschijnlijk een 4,0 liter V8 benzinemotor die dankzij turbo’s iets meer dan 500 pk levert. Uiteraard is er in de toekomst ruimte voor meer vermogen. Hetzelfde motorblok zal – met minder vermogen – in de AMG versie van de nieuwe C-klasse te vinden zijn.