Menu Sluiten

Wereldpremière BRABUS 700 WIDESTAR

Brabus heeft een getunede versie ontwikkeld van de nieuwe Mercedes G 63 AMG met de vierliter V8. De auto viert zijn wereldpremière op de Monaco Yacht Show 2018.

Zoals de naam al aangeeft levert de Brabus een vermogen van 515 kW / 700 pk, wat een 0-100 tijd van 4,3 seconden mogelijk maakt. De topsnelheid wordt elektronisch beperkt tot 240 km/h.

De krachtige off-roader maakt visueel indruk met zijn WIDESTAR-body en de 23-inch ‘Platinum Edition’ Monoblock gesmede wielen.

De Brabus-motoringenieurs ontwikkelden een versie van de B40-700-module, speciaal afgestemd op de nieuwe Mercedes G 63 AMG met de 4.0-liter V8 biturbomotoren. Deze upgrade is al beschikbaar voor de huidige AMG E 63- en S 63-modellen. De ​​prestatiekit levert 115 pk extra vermogen. Dankzij de nieuwe mappings voor injectie en ontsteking gaat het maximum vermogen naar 700 pk bij 6.100 tpm. Het piekkoppel groeit naar 950 Nm.

Als ideale aanvulling op deze tuning biedt Brabus voor de G 63 AMG een sportuitlaatsysteem met actief geregelde uitlaatkleppen. De nieuwe Brabus onderscheidt zich ook visueel van de massa. De ontwerpers hebben speciaal voor de nieuwe G-klasse een spannende nieuwe WIDESTAR-variant ontwikkeld. De wielkasten geven tien centimeter meer breedte aan de carrosserie. LED’s in de voorste en achterste spatborden verlichten de treeplanken. Bij het openen van de deur worden verlichte Brabus logo’s zichtbaar. Band/wielcombinaties van 20 tot 23 inch zijn mogelijk, zoals de Monoblock 23 inch gesmede wielen. Een lichtbalk op het dak is uitgerust met twee krachtige LED-eenheden.

Natuurlijk kan het interieur ook individueel worden aangepast aan de persoonlijke voorkeuren van de eigenaar van het voertuig.