Menu Sluiten

Mercedes-AMG wereldkampioen F1 2015

Lewis Hamilton wereldkampioen Formule 1 2015 in MercedesTijdens het seizoen 2015 werden negentien Grand Prix verreden, waarbij werd begonnen met de Grand Prix van Australië op 15 maart. Het seizoen werd op 29 november afgesloten tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

Eerder al, tijdens de Grand Prix van Rusland, werd Mercedes-AMG gekroond tot kampioen bij de constructeurs. Lewis Hamilton werd twee weken later tijdens de race in de Verenigde Staten wereldkampioen bij de rijders.

Hamilton bleef in een spectaculaire race vol inhaalacties op het circuit van Austin zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg voor. Hij profiteerde maximaal van een cruciale stuurfout van Rosberg in de slotfase van de race. De Duitser lag in gewonnen positie, maar vloog door zijn manoeuvre even van de baan en zag teamgenoot Hamilton heel hard voorbijkomen.

Lewis Hamilton is de zesde coureur die drie wereldtitels in de Formule 1 achter zijn naam heeft staan. De dertigjarige Brit heeft er nu evenveel als zijn grote idool, de Braziliaanse racelegende Ayrton Senna.

(bronnen: Wikipedia / Telegraaf.nl)

Formule 1 wereldkampioen 2015