Menu Sluiten

Mercedes-AMG SL vernieuwd

Mercedes-AMG SL 63, diamond whiteDe Mercedes-Benz SL is vernieuwd, en daar horen natuurlijk ook nieuwe AMG modellen bij. Vanaf april 2016 is de vernieuwde SL verkrijgbaar met krachtiger motoren, andere versnellingsbakken en bijgewerkte elektronica. Daarnaast is het uiterlijk onderhanden genomen.

De Mercedes-Benz SL staat al sinds jaar en dag bekend als een auto die thuis is in vele disciplines: als eelegante roadster voor comfortabel cruisen, een dynamische coupé voor sportieve trips of als AMG om te genieten van het uitlaatgeluid. De nieuwe SL krijgt een ander front met twee powerdomes, LED Intelligent Light System koplampen en (cosmetische) luchtuitlaten in de zijkanten. Aan de achterzijde vinden we een nieuwe diffuser en brede, volledig rode achterlichten. Tot de nieuwe kleuren behoren brilliant blue en designo selenite grey magno. De AMG versie biedt keuze uit zes nieuwe wielen.

Motor
Mercedes-AMG SL 63 dashboardDe standaardmodellen zijn de SL 400 met een V6 motor (367 pk) en de SL 500 (455 pk V8). Deze krijgen een nieuwe 9G-TRONIC negentraps versnellingsbak. De Mercedes-AMG modellen zijn als vanouds bekend onder de namen SL 63 en SL 65. De SL 63 krijgt een 5,5 liter biturbo V8 motor met 585 pk en een koppel van 900 Nm. De twaalfcilinder biturbo krijgt 630 pk en 1000 Nm. Dat maakt een acceleratie van 0-100 mogelijk in 4.1/4.0 seconden en een afgeregelde top van 250 km/u.

De AMG V8 is gekoppeld aan een nu sneller reagerende AMG SPEEDSHIFT MCT 7-speed bak met vijf AMG DYNAMIC SELECT rijprogramma’s. Bij de V12 is het een AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC bak.

Ophanging
Mercedes-AMG SL 63, diamond whiteSL rijders zijn gewend aan Active Body Control en de nieuwelingen maken hierop geen uitzondering. Dit actieve veer- en dempersysteem is bij de AMG modellen voorzien van meer negatieve camber. Optionele Performance suspension biedt (alleen op de SL 63) een meer sportief veergedrag met meer demping van de carrosserie of een comfortabeler setup.

Heel bijzonder is een curve tilting functie die de auto in de bochten laat meehellen bij snelheden tussen 15 en 180 km/u.

Het ESP systeem met drie standen omvat een ‘SPORT Handling’ modus voor ambitieuze rijders.

De SL 63 en SL 65 zijn verder voorzien van een mechanisch anti-slip differentieel op de achteras. Dit staat controle van het binnenste wiel toe zonder dat het remsysteem moet ingrijpen.

AMG DYNAMIC SELECT rijmodi
Mercedes-AMG SL 63 versnellingsbak en rijmodiVijf rijmodi bieden de rijder een breed spectrum aan mogelijkheden. De modi zijn ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Sport Plus’, ‘Individual’ en ‘RACE’. Deze hebben invloed op onder meer gasrespons en motorgeluid. Zo ervaart de chauffeur in de ‘Comfort’ modus een zachte gasaanname met comfortabele schakeling. De auto rijdt dan bijvoorbeeld altijd weg in de tweede versnelling. Andere rijmodi geven een toenemende mate van sportiviteit. De versnellingsbak van de SL 63 staat een RACE START functie toe.