Menu Sluiten

Mercedes-AMG G 65 Final Edition

Mercedes-AMG G 65 Final Edition Wegens het einde van de productie van de Mercedes-AMG G 65 biedt AMG een exclusieve Final Edition aan. Deze is beperkt tot slechts 65 exemplaren wereldwijd. De bijzonder expressieve Final Edition weerspiegelt het succesvolle verhaal van ’s werelds meest krachtige off-roader in serieproductie. Meer dan een derde van alle G-klasse voertuigen die worden verkocht is een AMG uitvoering. De G 65 Final Edition kost in Duitsland 310.233 euro (en in Nederland dus heel veel meer).

De AMG 6,0-liter V12-motor produceert 630 pk en een maximaal koppel van 1000 Nm. Naast twee turbochargers beschikt het blok over een multispark ontsteking met twaalf twin-spark ontstekingseenheden plus een bijzonder effectief motormanagement systeem. Een koolstofvezel / aluminium motorkap bekroont dit motorblok op passende wijze. De AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G TRONIC automatische transmissie zorgt voor de overdracht van het vermogen aan alle vier wielen. Daarmee biedt de V12 een unieke combinatie van rijdynamiek en soepele rijeigenschappen. De G 65 Final Edition versnelt van 0 tot 100 km/u in 5,3 seconden en bereikt een topsnelheid van 230 km/h (elektronisch beperkt).

Hoogwaardig interieur

Mercedes-AMG G 65 Final Edition De sportieve uitstraling van de G 65 Final Edition wordt onderstreept door grote 21 inch twin-spoke lichtmetalen velgen in brons, zilveren remklauwen en AMG Sport striping aan de zijkanten. Andere delen in matbrons zijn de trimelementen in de bumpers, de wielen en de buitenspiegels. Treeplanken en uitlaatsierstukken zijn uitgevoerd in matzwart.

Dit speciale model heeft ook een hoogwaardig interieurontwerp in de vorm van een Designo Exclusive pakket. De stoelen zijn bekleed met zwart nappaleer met zijkanten in koolstofvezel look en topstitching in lichtbruin. De bestuurder zit achter een AMG Performance stuur in zwart nappaleer met de bekende afgevlakte onderkant. Rijden is bijzonder comfortabel dankzij het Seat Comfort-pakket, inclusief multicontour stoelen met klimaatregeling voor bestuurder en voorpassagier.

Een legende sinds 1979

Mercedes-AMG G 65 Final EditionDe G-klasse is sinds 1979 bekend als luxe terreinwagen. Net als de gehele modellenreeks wordt de G 65 Final Edition geproduceerd in Graz.