Menu Sluiten

Event Bergisches Land 10 juli 2016

2016-07-10 10.31.39Na veel regen komt dan eindelijk de beloofde zonneschijn……ja wel, het is zondag 10 juli 2016 en het lijkt er op dat het een stralende dag gaat worden. Misschien aan het einde van de dag een klap onweer.

Ik vond het ontzettend jammer om deze geplande AMG-dag verloren te laten gaan want helaas hadden we te weinig aanmeldingen voor de eerder geplande circuitdag (Lelystad). Dus maar even last-minute snuffelen in de oude ritten. Waar zou ik graag eens heen toeren? Al bijna 10 jaar was ik niet meer in het Bergisches Land geweest en omdat ik ook ritten organiseer voor motoren kwam dit heel mooi uit. Dus even knutselen op de computer, de TomTom met de route voorzien en rijden maar. Wel een beetje een “survival”-route omdat niet alles tot in de puntjes geregeld was; dat lukte op de korte termijn niet meer. De stopplaatsen waren ongeveer bekend, we zouden wel zien hoe ver we waren na 2 uurtjes sturen. We moesten ca. 320 km af gaan leggen (berekend vanaf Venlo tot Venlo).

We verzamelden bij Château de Raay in Baarlo in een prachtige omgeving. Niet de minste auto’s kwamen op dit experiment af. In goed gezelschap van SLS, GT en E63s vertrokken we na een kopje koffie richting onze oosterburen. Het binnendoor rijden richting Leverkusen ging redelijk……wel wat last van anderen die het zondagstempo er goed in hadden zitten en stoplichten die de vaart er nog al eens uit haalden. De volgende keer pakken we de snelweg!

2016-07-10 15.39.47Na het eten van een klein tussendoortje (Bratwurst, hamburger, etc.) ging het een uurtje later verder, de Rijn over en toen het Bergisches Land in…….wat is het hier gaaf!! Ik heb de bochten maar niet geteld. Weer 2 uurtjes verder gestopt bij een hele vriendelijke kastelein met (verborgen) parkeerplaats achter zijn hotel. Na het vochtgehalte wat aangevuld te hebben…..ja, ja…..het was 28 – 29 graden…..ging de reis weer verder. Nog even met een S-klasse eigenaar staan te praten uit Denemarken die dit toch ook wel heel leuk vond maar naar wat ik begreep zijn AMG’s erg duur om te rijden in Denemarken.

Eenmaal rond 18.15 uur zaten we in Essen, tijd voor een Italiaans restaurant. We hadden allemaal goede trek en na prima verzorgd te zijn gingen we afscheid nemen van elkaar. De een koos de snelste route naar huis, de ander volgde mij om de route af te maken richting Venlo. De laatste 40 km van de route gingen over Duitse snelweg……tja…..dan is het moeilijk om je in te houden. Onze nieuwe Belgische leden (Hugo en Carine) konden hun E63s dan ook de sporen geven en dat deden ze ook…….ik kon ze niet bijhouden! Eenmaal bij de grens hebben we nog een leuk stukje samen gereden en na wat zwaaien afscheid genomen. Samenvattend: leuke mensen, gezellig, gelachen, veel bochten, prachtig weer, fantastische auto’s en veel geleerd voor een volgende (lange) route. Het was het experiment waard….