Menu Sluiten

Event AMG Affalterbach 1-3 september 2017

Dit jaar is het 50-jarig bestaan van AMG. En daarom heeft de AMG Vriendenclub een event naar de geboortegrond van het roemruchte merk gedaan. Al in februari begon de planning met het vastleggen van een fabrieksbezoek in Affalterbach en in september was het dan eindelijk zover. Op 1 september 2017 gingen we vanuit Limburg van start. Aangekomen in Affalterbach werden we uitstekend ontvangen en werden de nieuwste modellen gepresenteerd. We konden met eigen ogen zien hoe de 4.0 liter V8 motoren met de hand in elkaar gezet werden en hoe motoren op de testbank heet gedraaid werden.

Daarna volgde een toer langs Burgstall en Großaspach (AMG staat voor Aufrecht Melcher Großaspach). Maar we hadden toch niet verwacht bij de oude werkplaats in Burgstall daadwerkelijk AMG oprichter en technisch genie Erhard Melcher aan te treffen! Hij gunde ons een blik in zijn privé museum en vertelde honderduit over de ‘goede oude tijd’.

Na een etentje en de nodige nachtrust gingen we de volgende dag naar het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart. Smullen natuurlijk voor ons liefhebbers. ’s Middags volgde een tourrit langs de Neckar en over een spannende bergweg naar het restaurant en hotel in Mannheim. De derde dag konden de liefhebbers via de Moezel en Eifel huiswaarts. Wie het toeren moe was testte op de Autobahn de topsnelheid van zijn AMG.