Menu Sluiten

BRABUS 600, compacte SUV op basis van de Mercedes GLC 63 S

De nieuwe Mercedes GLC 63 S 4MATIC+ is nog maar net on de showrooms en Brabus heeft er alweer een krachtiger versie van gemaakt. Daartoe wordt de vierliter twin turbomotor uitgebreid met de BRABUS PowerXtra B40 600-prestatiemodule. Het vermogen is dan 600 pk en het maximumkoppel stopt bij 800 Nm. Goed voor een sprint naar 100 km/h in 3,6 seconden. De topsnelheid is elektronisch beperkt tot 300 km/h.

De BRABUS PowerXtra B40 600 module maakt het topmodel van de GLC-serie nog meer een wolf in schaapskleren. De BRABUS-motoringenieurs ontwikkelden prestatiepakket dat het vermogen van de 4.0-liter V8 met 90 pk verhoogt. Een plug-and-play besturingsmodule werkt samen met de motorbesturingseenheid en levert een andere mapping voor injectie en ontsteking. Tegelijkertijd is de boost verhoogd. Daardoor kan het vermogen veilig stijgen van 510 pk naar 600 pk.

Geluid en prestaties zijn de sterke punten van de BRABUS sportuitlaat, die zowel op de GLC 63 S als de GLC 63 past. Het roestvrij uitlaatsysteem vermindert de tegendruk van de uitlaat en is voorzien van uitlaatkleppen voor elektronische regeling van de uitlaattoon. De bestuurder kan kiezen tussen de discrete “Coming Home” modus en de open positie van de uitlaatkleppen. De vier uitlaatpijpen, twee aan elke kant van de achterkant, zijn gemaakt van een combinatie van titanium en koolstofvezel, waardoor ze blikvangers bij uitstek zijn.

Carrosseriedelen van hi-tech koolstofvezel passen in alle GLC 63-varianten. Op maat gemaakte BRABUS wielen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van 19 tot 22 inch.

Uiteraard kan ook het interieur worden aangepast met Mastik-leer, een bijzonder zacht en ademend type leer, of Alcantara. Ook hout en koolstofvezel trimsets zijn beschikbaar.

De BRABUS 600 Compact SUV kan worden besteld als een complete auto met SUV- of coupé-carrosserievariant. Ook kan een bestaande GLC 63 S worden getransformeerd, desgewenst in fasen.