Menu Sluiten

AMG Speedway Zuid-Korea

Mercedes-AMG werd meer dan 50 jaar geleden op het circuit geboren – voor het eerst draagt ​​een circuit nu de succesvolle merknaam: de AMG Speedway in Zuid-Korea, een belangrijke Mercedes-AMG-markt, markeert het begin van een nieuw tijdperk van de AMG-gemeenschap. De baan heeft niet alleen de naam overgenomen, maar ook het kenmerkende huisstijl van AMG. Het 4,3 kilometer lange circuit, zo’n 38 kilometer van Gangnam, de trendy wijk van de hoofdstad Seoul, stelt klanten in staat de Driving Performance trainingen van het merk zo intensief en exclusief te ervaren als nergens anders in de regio.

De AMG Lounge biedt een uitnodigende omgeving voor discussies en persoonlijke uitwisselingen met AMG-experts. Daarnaast zal de AMG Speedway ook gebruikt worden voor de presentatie van nieuwe modellen, dealertraining en andere evenementen.

De prestaties, de precisie en de rijdynamiek van een AMG-model zijn het best en het veiligst ervaren op een racebaan. “De AMG Speedway is ’s werelds eerste racecircuit met onze naam, wat het belang van Zuid-Korea als een van onze belangrijkste markten onderstreept. De AMG Speedway is dus niet alleen een belangrijke stap in de verdere dynamische ontwikkeling van AMG in Zuid-Korea, maar staat voor de strategische uitbreiding van onze persoonlijke communicatie, waarbij klanten en fans de essentie van ons merk hier uit de eerste hand kunnen ervaren”, aldus Tobias Moers, CEO van Mercedes-AMG GmbH.

De AMG Speedway is gebaseerd op het eerste permanente racecircuit van Zuid-Korea, dat in 1995 werd geopend. Het circuit werd in 2011 uitgebreid opnieuw geconfigureerd en uitgebreid met de plannen van gerenommeerde raceontwerpster Hermann Tilke. Het circuit is nu 4,3 kilometer lang en slingert zich een weg door 17 bochten en over een brug op het terrein van het themapark Everland Resort aan de rand van de hoofdstad Seoul.