Menu Sluiten

GLE 53 4MATIC +

Mercedes-AMG lanceert de GLE 53 4MATIC +. De basis voor de kenmerkende AMG-rijdynamiek wordt geleverd door een 435 pk 3.0-liter zescilinder lijnmotor. Nieuw zijn verder volledig variabele vierwielaandrijving, een negentraps automatische transmissie, AMG-specifieke aandrijvingsprogramma’s en ACTIVE RIDE CONTROL luchtvering met rolstabilisatie. Het model is direct herkenbaar aan het radiatorrooster met 15 verticale strips.

GLE 53 4MATIC +

In de rij

De 3.0-liter motor met dubbele turbo’s beschikt over een elektrische hulpcompressor. De zescilinder genereert 435 pk en een maximumkoppel van 520 Nm. De EQ Boost-startgenerator geeft gedurende korte tijd 16 kW extra plus 250 Nm koppel.

Een EQ Boost start-dynamo combineert een startmotor en dynamo in één krachtige elektromotor, die zit tussen de motor en de transmissie. Hij zorgt ervoor dat de AMG-prestaties behouden blijven terwijl brandstofverbruik en emissies omlaag gaan. Het is geen suffe hybride: met brullende motor accelereert GLE 53 4MATIC + in slechts 5,3 seconden van 0 tot 100 km/u. De top is elektronisch beperkte op 250 km/u.

Het optionele AMG Performance uitlaatsysteem zorgt voor een akoestische ervaring. De variabele uitlaatkleppen laten het geluid van het voertuig met een druk op de knop veranderen.

GLE 53 4MATIC +

Elektrische hulpcompressor

De elektrische hulpcompressor bouwt al turbodruk op voordat de grote uitlaatgasturbocompressor begint te werken. Hierdoor reageert de benzinemotor zeer spontaan, zonder turbogat. Daarnaast loopt een zescilinder lijnmotor bijzonder mooi.

AMG SPEEDSHIFT TCT 9G

De AMG SPEEDSHIFT TCT 9-traps automatische transmissie (TCT = Torque-Clutch Transmission) zorgt voor een sportieve beleving met extreem korte schakeltijden. Vooral in de “Sport +” en in manuele rijmodi is de transmissie zeer direct.

GLE 53 4MATIC +

Onbeperkte grip

De nieuwe GLE 53 4MATIC + gebruikt het AMG Performance 4MATIC + systeem met volledig variabele vierwielaandrijving. De intelligente besturing koppelt de permanent aangedreven achteras variabel met de vooras en berekent continu de optimale koppelverdeling.

De AMG ACTIVE RIDE CONTROL-ophanging is gebaseerd op AMG RIDE CONTROL + luchtvering, maar herontwikkeld in Affalterbach. Een nieuwe functie levert een belangrijke bijdrage aan de AMG-specifieke afstemming: actieve rolstabilisatie en volledig variabele koppelverdeling.

AMG DYNAMIC SELECT

De GLE 53 4MATIC + heeft zeven rijprogramma’s: de niveaus “Slippery”, “Comfort”, “Sport”, “Sport +” en “Individual” worden aangevuld met twee off-road-specifieke instellingen: “Trail” en “Sand”. Het systeem past onder meer de reactie van de motor en transmissie aan, maar ook de demping of zelfs het geluid van de uitlaat.

AMG-specifieke displays

Het innovatieve MBUX dashboardsysteem is standaard in de GLE 53 4MATIC + en bevat AMG-specifieke inhoud. De breedbeeld cockpit toont het instrumentenpaneel en het multimediascherm op verschillende manieren. Via de intelligente stembediening “Hey Mercedes” kunt u met de auto praten. Het instrumentenpaneel heeft een eigen AMG opstartscherm en vier stijlen: “Classic”, “Sport”, “Supersport” en “Discreet”.

GLE 53 4MATIC + MBUX