Menu Sluiten

Brabus G V12 900

De BRABUS G V12 900 “ONE OF TEN” vierde zijn wereldpremière op de IAA 2019 in Frankfurt. De ‘snelle G’ wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage van slechts tien voertuigen.
Een 6,3-liter motor met een vermogen van 900 pk en 1.500 Nm koppel wordt gekoppeld aan een automatische transmissie met negen versnellingen en vierwielaandrijving. Het geeft de nieuwe supercar een prestatie op de weg die uniek is voor een terreinauto met een gewicht van 2.660 kilogram.

De sprint van nul tot 100 km/u verloopt dan ook in slechts 3,8 seconden en de topsnelheid van 280 km/u is elektronisch begrensd.
De nieuwe krachtige terreinauto valt natuurlijk niet alleen op door zijn enorme vermogen en de uitzonderlijke wegprestaties. De carrosserie van het voertuig is aangepast met de spectaculaire BRABUS WIDESTAR body, die ruimte creëert voor de BRABUS “PLATINUM EDITION” gesmede wielen met een diameter van 23 inch of, en dat is nieuw, ook 24 inch. De elektronisch instelbare BRABUS Dynamic Ride Control vering biedt een ideale combinatie van uitstekende rijkwaliteit en een veilig, wendbaar rijgedrag.

Een exclusief BRABUS fijn lederen interieur rondt de luxueuze uitrusting van de BRABUS G V12 900 af. Prijzen beginnen trouwens bij € 605.055 euro (exportprijs exclusief BTW in Duitsland!).

De twaalfcilindermotor drijft normaal gesproken de Mercedes S 600 L aan en ontwikkelt daar 530 pk. BRABUS installeert een krukas met langere slag en grotere cilinderboringen, bijpassende gesmede zuigers en speciale precisie-gebalanceerde drijfstangen. De cilinderinhoud neemt daarmee toe van 6,0 tot 6,3 liter.
De twee productieturbines worden vervangen door turbo’s met een grotere compressoreenheid en aangepaste uitlaatspruitstukken. De ombouw omvat verder downpipes met een diameter van 80 millimeter en een BRABUS roestvrijstalen high-performance uitlaatsysteem met kleppen.
De geherprogrammeerde motorelektronica met speciale mapping voor injectie en ontsteking en een aangepaste boostdrukregeling geven de motor een unieke combinatie van explosieve vermogensafgifte en de kenmerkende soepele werking van een V12.

Het piekvermogen van 900 pk wordt bij een laag toerental van 5.500 tpm bereikt. Nog fabelachtiger is het piekkoppel van 1.500 Nm bij 4.200 tpm. Dit cijfer is elektronisch in het voertuig beperkt tot 1200 Nm.
Het vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd door een automatische versnellingsbak met negen versnellingen, die nog nauwkeuriger kan worden geschakeld met de BRABUS RACE-paddleshifters op het stuurwiel.

Vanuit stilstand schiet de BRABUS G V12 900 “ONE OF TEN” in slechts 3,8 seconden naar 100 km/u (62 mph). De topsnelheid is elektronisch beperkt tot 280 km/u. Daarom is de nieuwe supercar ook uitgerust met een BRABUS-snelheidsmeter met een schaalverdeling van 300 km/u.